fbpx

Tiedotteet

Keväällä kantaesitetään uusi lastennäytelmä

26.11.2014

Seinäjoen kaupunginteatteri aikaistaa lauantainäytösten esitysaikaa. Kokeilu kestää ensi kevätkauden. Kevään 2015 ohjelmistoesite on julkaistu.

Helmikuusta 2015 alkaen Seinäjoen kaupunginteatterin lauantainäytöksen alkavat tuntia aikaisemmin. Suuren näyttämön esitykset alkavat kello 13 ja 18, kun ne normaalisti ovat alkaneet kello 14 ja 19. Elissa-studion ja Verstasteatterin näytökset alkavat niin ikään tuntia aiemmin: kello 13.15 ja 18.15.

Miksi lauantaiesityksiä päätettiin aikaistaa?
– Yleisön palvelemiseksi. Kun teatteriin tulee tuntia aikaisemmin, ehtii sen jälkeen paremmin viikonloppupäivälliselle tai ajelemaan aiemmin kotiin, listaa myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen.
Kyseessä on kokeilu.
– Keräämme niin yleisön kuin henkilökunnankin kokemuksia ja kevätkauden lopulla päätämme, tuleeko uudesta alkamisajasta käytäntö.

Sammakon satumainen elämä

Seinäjoen kaupunginteatterin kevätkauden uusi lastennäytelmä perustuu lapsiperheiden suosikkeihin lukeutuvan, hollantilaisen Max Velthuijsin Sammakko-kirjoihin.
– Sympaattinen sammakko tarjoaa elämänviisautta pienemmille katsojille. Näytelmäksi dramatisoidaan neljä kirjaa, kertoo teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo.
Velthuijs käsittelee eläinhahmojen kautta niin pelkoja ja välittämistä kuin suvaitsevaisuutta ja armeliaisuuttakin. ”Taiteilija ei heristä sormea vaan näyttää lukijoilleen, miten maailma on järjestynyt ja kuinka ihminen reagoi. Lähestymistapa on huumorilla höystetty ja lämpimän humaani”, kirjoista on todettu.
Elissa-studiossa 18. huhtikuuta kantaesityksensä saavan Sammakon satumainen elämä ohjaa Eija-Irmeli Lahti.

Kevätkaudella Seinäjoen kaupunginteatterissa vierailevat muiden muassa näyttelijät Saara Kotkaniemi ja Annika Poijärvi Vauvasuihku-näytelmällään, RedNoseClub & Teatteri Quo Vadis kahden klovnin esittämällä Juoksuhaudantie-näytelmällään sekä Minttu Mustakallio, Ville Virtanen ja Samuli Laiho improvisaationäytelmällään Minttu sekä Ville.

Jo aiemmin julkistetun suurensi-illan, Peter Shafferin Amadeus-näytelmän ohjaa virolainen teatteri- ja elokuvaohjaaja Ain Mäeots. Amadeus saa ensi-iltansa 14. helmikuuta suurella näyttämöllä. (Katso liitteenä oleva tiedote 14.11.2014)
Pääsisäisen alla 27. maaliskuuta järjestettävä Ristin tie -kaupunkitapahtuma kietoutuu tällä kertaa W.A. Mozartin ympärille. Teatterissa esitetään ensin Amadeus-näytelmä, minkä jälkeen yleisö siirtyy toritapahtuman kautta Lakeuden Ristiin. Siellä kuullaan säveltäjän sielunmessu Requiem Seinäjoen kaupunginorkesterin, neljän solistin ja Requiem-kuoron esittämänä.

Haikeat jäähyväiset tammikuussa

Teatterin ohjelmistossa koko kevään jatkavat hienoja arvioita niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin kerännyt Antti Mikkolan ohjaama Romeo ja Julia sekä yleisön rakastama Taava Hakalan ohjaus Seitsemännen portaan enkeli.
Jukka Keinosen ohjaama Kultalampi esitetään vielä viidesti tammikuussa. Näytelmän viimeinen näytös 20. tammikuuta on samalla näyttelijä Matti Suokonaution viimeinen työurallaan. Mm. Matti Pellonpään kanssa yhtä aikaa teatterikorkeakoulussa opiskellut Suokonautio jää tuolloin eläkkeelle Seinäjoen kaupunginteatterista.

Marraskuussa ilmestyneessä Seinäjoen kaupunginteatterin esitteessä julkistettu kevätkauden 2015 ohjelmisto täydentyy matkan varrella. Vierailujen ja monen muun mukavan varalta kannattaa vierailla säännöllisesti teatterin verkkosivuilla.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut