fbpx

Tiedotteet

Huippuklovnin konsertti kääntyy katastrofiksi

11.2.2014

Thomas Monckton on uusiseelantilainen klovni, jonka huippuhauska The Pianist -esitys on jo valloittanut eteläsuomalaisyleisön.

Konsertin pitäisi alkaa, mutta frakkiin pukeutunut pianisti on eksyksissä komean flyygelinsä äärellä. Kohta yleisölle selviää, ettei taiteilija taidakaan tuntea instrumenttiaan. Ainakin hän tuntuu löytävän flyygelistä ja sen sisältä jotain ihan muuta kuin Chopinin sulosäveliä.

The Pianist on konsertti, joka ei koskaan ala. Sen sijaan se on katastrofi, jollaisen vain klovni voi saada aikaan.

Esityksen luojia ovat notkea klovni Thomas Monckton ja tanssija, koreografi Sanna Silvennoinen. Loistavat arviot saanut The Pianist on kansainvälisesti toimivan suomalaisen nykysirkusryhmä Circo Aereon tuotantoa ja se kantaesitettiin syksyllä Aleksanterin teatterissa.

Noin tunnin mittaisessa esityksessä soi Tuomas Norvion sovittamana mm. Chopinin ja Haydnin musiikki.

The Pianist vierailee Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tiistaina 25. helmikuuta.

 

Thomas Monckton on Uudessa-Seelannissa syntynyt sirkustaiteilija, joka on opiskellut sirkusta CircoArtsissa Uudessa-Seelannissa ja fyysistä teatteria maineikkaassa Jacques Lecoqin koulussa Pariisissa. Thomas on voittanut lukuisia palkintoja, mm. Stand Out Performer- ja Best of Theatre -palkinnot Uudessa-Seelannissa.

Circo Aereo on yli 30:ssa maassa esiintynyt nykysirkusryhmä. Sanna Silvennoinen toimii Circo Aereossa esiintyjänä ja koreografina. Valosuunnittelija Juho Rahijärvi, äänisuunnittelija Tuomas Norvio sekä pukusuunnittelija Kati Mantere ovat työskennelleet Circo Aereon produktioissa useiden vuosien ajan.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti