fbpx

Tiedotteet

Esitystalous päivittää Seinäjoki-cityn

8.3.2016

Seinäjoen asemalle ampaisee pian luotijuna.

Ainakin, jos uskomme Juha Jokelan Esitystalous-näytelmää. Ja miksi emme uskoisi. Esitystalous on tarkkasilmäinen satiiri tämän päivän kunnallis- ja puoluepolitiikasta sekä kaikkialle levittäytyvästä esittämisen kulttuurista. Samalla se on osuva kuvaus median tuottamien mielikuvien vaikutuksesta ihmisiin.

Näytelmän demarikansanedustaja Jaana pöllyttää radikaalilla köyhyysohjelmallaan jähmettynyttä puoluetta. Esitystalouskonseptilla rikastunut yritysvalmentaja Rami tarttuu turkulaisen OT Toivion tulevaisuuden visioon, jossa Seinäjoki näyttäytyy tornitaloineen metropolialueen haastavana, tulevaisuuden dynaamisena keskuksena. Yksinhuoltajasosiologi Hanna puolestaan yrittää saada tilanteeseen tolkkua tutkimalla esittämisen ja yhteiskunnan suhdetta.

Esitystalous kietoo henkilöiden tarinat yhteen ja lupaa naurua ja ällistystä. Näytelmä pöyhii paitsi kaupunkia myös mieliä.
– Teatteriin on välillä hyvä tulla järkyttymään. Sitä paitsi se on turvallista. Esityksen jälkeen kukin voi sitten taas palata omaan maailmaansa, mutta uusia näkökulmia saaneena, sanoo teatterinjohtaja Christian Lindroos.

Seinäjoelle näytelmän ohjaa Jarno Kuosa, joka vieraili talossa muutama vuosi sitten Kristian Smedsin Jääkuvia-ohjauksella. Esitystaloudessa näyttelevät Anna Ackerman, Jani Johansson, Pekka Hiltunen, Topi Kohonen, Mari Pöytälaakso, Heikki Vainionpää ja Mia Vuorela.

Esitystalous saa ensi-iltansa 29. lokakuuta Elissa-studiossa.

60-luvun hittejä ravintola Almassa

Modernin kaupunkikuvan rinnalla Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden ohjelmisto tarjoaa suloista nostalgiaa. Kultainen 60-luku on musiikkiaikamatka, jolle johdattavat näyttelijä-laulajat Esa Ahonen, Liisu Aurasmaa ja Maria Pere sekä vieraileva laulaja Marko Maunuksela.

Aikakauden suosituimmat hitit sovittaa kapellimestari Timo Ristilä. Esityksen ohjaa teatterinjohtaja Christian Lindroos.

Musiikkiesitys saa kantaesityksensä 19. lokakuuta teatterin Aino-lavalla. Uusi yhteistyö vie esityksen myös Hotelli-Ravintola Alman näyttämölle.

Esa Ahonen pukeutuu dragkuningattareksi

Syyskauden avaavan Lainahöyhenissä-musikaalikomedian valovoimaisena pääparina hurmaavat Heikki Vainionpää ja Esa Ahonen.

Ahonen saa rooliaan varten opetella uuden taidon: korkokengillä kävelyn. Siihen häntä johdattaa musikaalin koreografi ja dragartistina itsekin tunnettu Osku Heiskanen. Isossa osassa ovat upeat puvut, jotka on suunnittelut Jarkko Valtee, dragartisti hänkin. Musikaalin ohjaa Christian Lindroos. New York Cityn kuhinaa teatterin lavalle tuo Janne Siltavuoren lavastus.

Jerry Hermanin ja Harvey Fiersteinin musikaalissa esiintyy laulavia ja tanssivia näyttelijöitä kabareen täydeltä. Loistelias ylöspano, tarttuva musiikki sekä hauska ja ihana tarina. Sitä kaikkea on Lainahöyhenissä, joka saa ensi-iltansa 3. syyskuuta.

Kvartetti on räväkkä komedia meille kaikille

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyssä nähdään isolla näyttämöllä myös menestyskomedia Kvartetti. Tähtinelikon muodostavat näyttelijät talon omat grand old ladyt Sari Jokelin ja EijaIrmeli Lahti sekä vierailevat näyttelijät, monista tv-sarjoista tutut Svante Korkiakoski ja Jarmo Koski.

Kvartetin ensi-ilta on 24. syyskuuta. Näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori.

Vastikään käyttöön vihitty klubihenkinen Aino-lava tarjoaa uutta ja erilaista ohjelmistoa myös syyskaudella. Luvassa on mielenkiintoisia konsertteja ja klubi-iltoja.

Kommentit (0)

    Raili Yli-Torkko sanoo:

    Ylös ampaisevaa, räiskähtävää, monille loksahtavaa teatteria. VAU !

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita