fbpx

Tiedotteet

Arjen tarinat kimaltavat estradilla – ja silmäkulmassa

4.9.2013

100 kesää 1000 yötä saa ensi-iltansa tulevana lauantaina.

Vuosi sitten Seinäjoen kaupunginteatteri keräsi tavallisilta ihmisiltä kirjoituksia uutta näytelmää varten. Nyt valikoima näitä tarinoita nousee suurelle näyttämölle. Lauantaina nähdään muun muassa se, mikä vaikutus Paula Koivuniemen isän pianon päälle jääneillä laulunsanoilla oli erään ihmisen elämään.

Musiikkinäytelmän käsikirjoituksen punoi dramaturgi Titta Halinen. Lavalle päätyi puolet saaduista 30 tarinasta.
– Materiaali herätti kunnioitusta. Etsin jokaisesta jutusta sen olennaisen, jonka ympärille jännite kietoutuu.
Elämäntarinoiden kanssa vuoropuhelua käy Koivuniemen tuotanto. Jokaisesta esityksestä muodostuu suuri karaokeshow yleisön saadessa laulaa näyttelijöiden mukana, elävän orkesterin säestyksellä. Laulujen sanat heijastetaan kaikkien nähtäville.
– Jos karaokessa on se ajatus, että ”nyt tulen ja laulan”, niin tässä näytelmässä tarinat on siinä muodossa, että ”nyt tulen ja kerron”, kuvailee Halinen.

Tangokuningas Marko Maunuksela esittää Koivuniemen herraa.
– Olen illan isäntä, joka johdattaa tarinaa eteenpäin. Rooli kehittyy ja saa syvyyttä vastakkainasettelun myötä, ja tarjoaa myös pohdittavaa.
Syksyn mittaan näytöksissä vierailee useita kotimaisia artisteja, jotka laulavat yhden Paula Koivuniemen kappaleen illassa. Mahdollisuuden laulaa yleisölle saa myös esityksen arvonnan voittanut katsoja.
Niin ikään Paula Koivuniemi esiintyy innoittamansa näytelmän muutamassa esityksessä.
– Hienoa, että yleisön tarinoita kerrotaan lavalla ja he saavat vielä laulaakin. Se on jotain aivan uutta, iloitsee Koivuniemi.

100 kesää 1000 yötä -revyyn rooleissa nähdään Esa Ahonen, Jani Johansson, Sari Jokelin, Tuomas Kiiliäinen, Eija-Irmeli Lahti, Marko Maunuksela, Liisu Mikkonen, Maria Pere, Leena Rousti, Matti Suokonautio, Heikki Vainionpää ja Mia Vuorela.

Näytelmän on ohjannut Janne Saarakkala. Koreografia on Jouni Prittisen, lavastus ja puvut Jyrki Sepän. Kapellimestarina toimii Timo Ristilä. Valot on suunnitellut Max Wikström ja äänet Teemu Salo. Kampaukset ja maskeeraukset ovat Johanna Uusitontin käsialaa.

Ensi-ilta on lauantaina 7. syyskuuta. Esitykset jatkuvat keväälle 2014.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti