fbpx

Tiedotteet

Vampyyrirooleissa upea miehitys!

21.1.2011

Pohjoismaiden ensiesityksensä Seinäjoen kaupunginteatterissa syyskuussa saava Dance of the Vampires -musikaali on hauska, pelottava ja eroottinenkin. Viettelevimmät jännitteet koetaan musikaalin pääparin Kreivi von Krolockin ja kauniin Sarahin välillä. Rooleissa nähdään karismaattinen baritoni Jyri Lahtinen ja hehkeä mezzosopraano Raili Raitala.

Roman Polanskin The Fearless Vampire Killers -kulttielokuvaan perustuva Dance of the Vampires –musikaali kertoo transilvanialaisesta syrjäkylästä, jossa vielä uskotaan valkosipulin voimaan. Kynsilaukkoja roikkuu katoista ja ovenpielistä. Ihmiset ympäröivät valkosipulilla vuoteensa ja tunkevat sitä taskuihinsa. Miksi?
Vampyyrien vuoksi, uskoo saksalainen professori Abronsius. Sen syrjäkylän väki kiistää jyrkästi.
Pian alkaa tapahtua. Vampyyrikreivi laskeutuu linnastaan ja kaappaa mukaansa majatalonpitäjän kauniin Sarah-tyttären. Jännittävä vampyyrijahti käynnistyy…
Miten neidon käy? Pelastuuko hän vai leviääkö vampyyrien mahti koko maailmaan?

Läpisävelletyssä musikaalissa on kahdeksan näyttelijäroolia. Sykähdyttävän vampyyrikreivin roolissa Seinäjoella laulaa helsinkiläinen baritoni Jyri Lahtinen. Hänen himonsa kohde on kaunis Sarah, jona esiintyy mezzosopraano Raili Raitala (os. Ruutu) Helsingistä.
Sarahiin rakastuvan, romanttisen Alfredin roolin laulaa tenori Ville Salonen. Hänen työparinaan vampyyreita tutkii velmuileva professori Abronsius, jonka roolissa nähdään baritoni Esa Ahonen Seinäjoen kaupunginteatterista.
Niin ikään Seinäjoen kaupunginteatterin laulavia näyttelijöitä ovat Chagalin roolin tekevä Heikki Vainionpää sekä tämän syliin lankeavan palvelustytön, Magdan, esittäjä Anne Vihelä.
Musikaalin myötä kiinnityksen Seinäjoelle Salosen lisäksi saavat Krolockin pojan roolin tekevä baritoni/kontratenori Jouko Enkelnotko sekä majatalon emännän, Rebeccan roolissa laulava tamperelainen mezzosopraano Leena Rousti. Vampyyrikreivin kyttyräselkäisen palvelijan roolissa nähdään kansallisiin rokkipiireihin itsensä Kuorosodassa 2009 laulanut Antti Railio.

Tanz der Vampire -musikaalin kantaesityksen ohjasi Wienin Raimund Theaterin lavalle vuonna 1997 itse Roman Polanski. Musikaalin ihokarvat nostattavan upean musiikin on säveltänyt yhdysvaltalainen Jim Steinman. Musikaalissa kuullaan useita hittejä ja hittiteemoja, joita ovat ikimuistoisesti levyttäneet mm. Bonnie Tyler (Total Eclipse of the Heart, 1983) ja Meat Loaf. Musikaalin käsikirjoitus ja libretto ovat saksalaisen Michael Kunzen. Alkuperäinen sovittaja on Steve Margoshes.
Musikaalia on esitetty menestyksellä monissa Keski-Euroopan teattereissa, Tokiossa ja Broadwayllakin. Nyt musikaali pyörii Wienin Ronacher-musikaaliteatterissa (syyskuusta 2009), Budapestin Pesti Magyar Szinház -teatterissa (kesäkuusta 2007) ja Stuttgartin Palladium Theaterissa (helmikuusta 2010 lähtien).
Suomestakin löytyy vampyyrimusikaalin vannoutuneita faneja, jotka kiertävät katsomassa eri teatteritalojen produktioita. Arvioita esityksistä voi lukea Eclipsis.org-sivustolta.

Suomeksi musikaalin käsikirjoituksen ja libreton kääntää ”tosielämän vampyyriprofessori”, filosofian maisteri Marika Hakola Tampereelta. Hakola valmistelee parhaillaan väitöskirjaa käännöstieteen (saksa) oppiaineessa työnimellä Tanssii vampyyrien kanssa. Modernin musikaalilibreton käännöstyö osana esityksen taiteellista tuotantoprosessia. 

Spektaakkeliin satsataan suuresti

Mahtipontinen musikaali on Seinäjoen kaupunginteatterin suursatsaus. Ensemblessä on kolmekymmentä laulavaa ja tanssivaa esiintyjää. Esityksen ohjaa Olli-Matti Oinonen. Hänet muistetaan Seinäjoen kaupunginteatterin upeasti vastaanotetun Rocky Horror Show -rockmusikaalin ohjauksesta vuonna 1995.
Vampyyrimusikaalin melodinen goottirock soi kymmenhenkisen orkesterin säestyksellä. Orkesteria johtaa ja sovitukset tekee Seinäjoen kaupunginteatterin kapellimestari Timo Ristilä. Koreografi on Harri Kuorelahti.

Musikaalin lavastuksen suunnittelee tamperelainen Marjatta Kuivasto ja puvustuksen Seinäjoen kaupunginteatterin Leena Rintala. Maskeerauksen ja kampausten suunnittelija Kaija Ilomäki toimii myös musikaalin ”hammasvastaavana”. Vampyyreille valmistettuja proteeseja on jo viilattu ja muokattu, jotta laulaminen piikkihampaat suussa onnistuisi täydellisesti. Musikaalin valot suunnittelee Hannu Raja-aho ja äänet Petteri Karri.

Musikaalin harjoitukset Seinäjoen kaupunginteatterissa alkavat 11. huhtikuuta 2011.
Ensi-ilta on 10. syyskuuta. 

SEINÄJOEN KAUPUNGINTEATTERI

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo, puh. 044 554 1900
ja ohjaaja Olli-Matti Oinonen, puh. 050 552 5414

Musikaalin oikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut