fbpx

Tiedotteet

TET-harjoittelija ihastui teatterin kampaamotyöhön

23.3.2012

Jenna Varismäki Seinäjoen Lyseon 10. luokalta tutustui työelämään Seinäjoen kaupunginteatterissa tammi-maaliskuun ajan kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

”Pääsin tet-harjoitteluun Seinäjoen kaupunginteatteriin kurkistamaan mitä teatterin työelämässä tapahtuu.

Meillä kymppiluokkalaisilla on lukuvuoden ajan tet-harjoittelua kaksi kertaa viikossa. Tutustumiskohteita kertyy yhteensä neljä, jaksojen mukaan. Seinäjoen kaupunginteatterissa olin yhteensä 19 päivää ja siinä ajassa sain tutustua monipuolisesti teatterin eri aloihin.

Toimistossa pääsin tutustumaan markkinointipuoleen. Siellä tein mm. suuria postituksia ja kokosin lehtileikekirjaa. Lisäksi oli arkistointia ja mapitusta. Sain seurata uuden näytelmän lukuharjoituksia sekä Fanny ja Alexander -näytelmän lehdistötilaisuutta. Ompelimossa järjestelin kankaita ja lajittelin nappeja. Pääsin myös katselemaan kuinka näyttämön lavasteita vaihdettiin ja samana iltana näin Dance of the Vampires -musikaalin lavan sivusta. Siitä jäi kyllä hyvät muistot ja tuskin kovin moni pääsee näin läheltä seuraamaan vampyyrien tanssia. 😉

Mutta mieluisin paikka minulle oli kyllä kampaamo. Koska tulevaisuudessa parturi-kampaaja olisi myös se oma haaveammatti. Kampaamossa sain lajitella pinnejä, pestä meikkisieniä ja siveltimiä, putsata tarrarullia ja kerran sain jopa värjätä hiusten pidennykset! Kampaamon työntekijät ottivat minut hyvin vastaan ja he olivat kaikki todella mukavia.

Pääsin myös pari kertaa seuraamaan mitä kampaamon työhön kuuluu näytöspäivinä. Kampaamo oli pieni mutta toimiva, näytelmien aikana paikalla oli yleensä kolme kampaajaa. Näyttelijöille alettiin laittaa peruukkeja ja maskeja jo hyvissä ajoin ennen esitystä, mukavan puheensorinan keskellä. Tuntui hassulta, kun on tottunut näkemään näyttelijät lavalla ja nyt he olivatkin aivan siinä vieressä! Kun peruukit ja maskit oli saatu laitettua siirryttiin lavan sivuun, jossa ehostettiin kampauksia ja maskeja näytelmän aikana. Vaikka aikataulu olikin tiukka kaikki saatiin aina ajoissa tehtyä.

Teatteri harjoittelupaikkana oli minulle kyllä ehdottomasti paras tähän mennessä! Jokainen päivä oli erilainen ja tylsiä hetkiä ei tullut. Kaikki ottivat minut hyvin vastaan ja sain tutustua mukaviin ihmisiin. Vaikka sainkin olla teatterissa näinkin pitkän ajan olisin mieluusti jäänyt vielä kokemaan lisää teatterin taikaa. :)”

Jenna Varismäki, 10 lk
Seinäjoen Lyseo

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.05.2024 klo 1315 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
18.05.2024 klo 1815 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
19.05.2024 klo 1200 Päivälippu, molemmat esitykset Alvar-sali Osta liput
19.05.2024 klo 1200 Nuori näyttämö: Meistä kärpäsistä Alvar-sali Osta liput
19.05.2024 klo 1500 Nuori näyttämö: Kakkua jaettavaksi - kuusi viipaletta oikeudenmukaisuudesta Alvar-sali Osta liput
21.05.2024 klo 1200 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
22.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
24.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut