fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatterin yleisöpohja laajeni

21.12.2018

Tästä asti aikaa. Olli Rahkonen (ed.), Reeta Vestman (tak.vas.), Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Pekka Hänninen ja Jenni Packalén.Tästä asti aikaa -musikaali. Reeta Vestman (vas.), Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Pekka Hänninen, Olli Rahkonen ja Jenni Packalén. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyn suosikkeja olivat kevätkaudellakin jatkava Tästä asti aikaa -musikaali sekä Nimeni on Susanna -draama. Toiminta osittaisessa evakossa on sujunut hyvin.

Päättyvänä vuonna 2018 Seinäjoen kaupunginteatterin omissa ja vierailuesityksissä kävi 48 000 katsojaa. Yhteensä kaikki teatterin esitykset ja tilaisuudet tavoittivat reippaat 62 000 vierasta. Esityksiä vuoden aikana oli kaikkiaan 300.
– Katsomotilaa on ollut käytössä rajatummin, mutta kyllä ollaan tyytyväisiä tähän vuoteen! sanoo Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Teatteritalon suuren näyttämön ja muun muassa ravintolan keittiötilojen tähänastinen remontti on hänen mukaansa sujunut hyvin.
– Hienoa on, että yleisö on löytänyt hyvin myös Nuorisokeskuksessa olevan Vanha-näyttämön esitykset. Samalla voin kehaista teatterin henkilökuntaa. Osittaisessa evakossa toimiminen on edellyttänyt kaikilta joustoa ja venymistä työ- ja olosuhteiden muututtua. Seuraava remontointijakso on käynnissä kesäkuukausien ajan.

Muutenkin katsojat ovat löytäneet Seinäjoen kaupunginteatterin näytöksiin mainiosti ja täyttöprosentit ovat hyviä: Villi 50-luku -esityksellä peräti 91.
Nimeni on Susanna -näytökset täyttyivät 82-prosenttisesti. On hienoa, miten koskettava ja vakavakin aihe on löytänyt katsojat. Yleisö kaipaa myös syvällisiä tarinoita, Lindroos sanoo.

Musikaaliksi astetta vakavampi aiheeltaan on myös Tästä asti aikaa, joka on houkutellut teatteriin merkillepantavan runsaasti mieskatsojia. Musikaalin täyttöaste oli syyskaudella 76 prosenttia.
– Kokonaan uutta ja vastaus yleisön toiveisiin olivat musikaalin vip-illat, joiden liput myytiin ensimmäisenä. Seinäjoen kaupunginteatterin yleisöpohja on laajentunut, mikä olikin yksi tämän vuoden tavoitteista. Osaltaan siihen vaikutti myös kevätkauden Pöyrööt-komedia, joka täytti 191-paikkaisen Vanha-näyttämön katsomon 75-prosenttisesti ja Sarjahurmaajat tänä syksynä 70-prosenttisesti.

Päättyvän vuoden muita näytelmiä olivat lisäksi Kuin ensimmäistä päivää, Päiväristeily, Saarnaaja, Murhaloukku sekä Yksi mies, kaksi pomoa.

Näyttävä lastennäytelmä keväässä 2019

Kevätkausi 2019 käynnistyy heti 4. tammikuuta, jolloin Tästä asti aikaa palaa suurelle näyttämölle. Samalla käynnistyvät musikaalin laula mukana, eli sing along -esitykset, joita on kevään aikana luvassa kaikkiaan kahdeksan. Muusikko Pauli Hanhiniemi keikkailee kevätkaudella kolmesti musikaaliesityksen jälkeen Aino-lavalla.

Suosittu Nimeni on Susanna nähdään Elissa-näyttämöllä vielä neljästi tammikuun aikana.

Ensimmäinen uusi ensi-ilta nähdään 31. tammikuuta. Se on Ville Koskivaaran kirjoittama ja Ossi Koskelaisen ohjaama Epäkuolleet. Lähitulevaisuuteen sijoittuvan ja maailmanlopun jälkeisestä elämästä maanpinnalla kertovan tarinan rooleissa nähdään Verstas-näyttämöllä Mia Vuorela sekä Kokkolan kaupunginteatterista Pekka Johansson.

Vauhdikas ja näyttävä lastennäytelmä Aladdin ja taikalamppu ensiesitetään Vanha-näyttämöllä 14. helmikuuta. Seikkailunäytelmän on Tuhannen ja yhden yön tarinoista dramatisoinut ja ohjaa Christian Lindroos. Aladdin-poikaa esittää Kalle Kurikkala, Henkeä Jani Johansson ja Prinsessaa Liisu Aurasmaa. Rooleissa nähdään liki koko näyttelijäkunta. Lavastuksen suunnittelee Kati Lamppu ja puvut Riikka Aurasmaa.

Aladdin ja taikalamppu -näytelmää esitetään toukokuun lopulle saakka.

Lisäksi kevätkaudella nähdään monipuolinen kattaus vierailuesityksiä: Lisää saikkua, kiitos! -komedia, Marzi Nymanin yhteiskeikka Seinäjoen kaupunginorkesterin jousikvintetin kanssa, Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertuekonsertti, Ali Jahangirin Naura mun kanssa, Solina-kuoron Puuhun ja takaisin -musikaali sekä Martti Suosalon, Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston Neljä pientä annosta.

Yksi vuoden suurpanostuksista, Monty Pythonin Spamalot -musikaali saa suomenkielisen kantaesityksensä 6. heinäkuuta Törnävän kesäteatterissa.

Heti tammikuussa julkistamme syyskauden 2019 merkittävän kotimaisen ensi-illan.

Nimeni on Susanna. Mia Vuorela (vas.), Liisu Aurasmaa, Mari Pöytälaakso ja Maria Pere.Nimeni on Susanna nähdään tammikuussa enää neljästi. Mia Vuorela (vas.), Liisu Aurasmaa, Mari Pöytälaakso ja Maria Pere. Kuva: Jukka Kontkanen

Epäkuolleet. Kuva: Tomas Jakobsson.Epäkuolleet on kotimainen kantaesitys, joka toteutaan yhdessä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa. Siinä näyttelevät Seinäjoen Mia Vuorela ja Kokkolan Pekka Johansson. Kuva: Tomas Jakobsson

Aladdin ja Taikalamppu. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.Suuri ja näyttävä Aladdin ja taikalamppu saa ensi-iltansa 14.2.2019 Vanha-näyttämöllä (Nuorisokeskus, Puskantie 3). Kuvassa Liisu Aurasmaa, Kalle Kurikkala ja Jani Johansson. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki

Spamalot-julkistus. Olli Rahkonen (vas.), Anna Victoria Eriksson, Aku Hirviniemi, Henrik Hammarberg, Pihla Pohjolainen, koreografi Jyri Numminen ja ohjaaja Mika Eirtovaara. Monty Pythonin Spamalot -musikaalissa nähdään mm. Olli Rahkonen (vas.), Anna Victoria Eriksson, Aku Hirviniemi, Henrik Hammarberg ja Pihla Pohjolainen.  Koreografi on Jyri Numminen ja koko komeuden ohjaa Mika Eirtovaara.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
21.05.2024 klo 1200 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
22.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
24.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
26.05.2024 klo 1300 Miloff Tanssiopisto: Liisa Ihmemaassa / Alice in Wonderland Alvar-sali Osta liput
26.05.2024 klo 1700 Miloff Tanssiopisto: Liisa Ihmemaassa / Alice in Wonderland Alvar-sali Osta liput
11.06.2024 klo 1815 TOOTSIE, Teosesittely ja avoin harjoitus Törnävän kesäteatteri Osta liput
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
06.07.2024 klo 1800 Tootsie, tarjoilut väliajalle Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut