fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatterin kesäkausi käynnistyy ensi viikolla

19.5.2017

Myymälävarkaan käsikirja. Emil Kihlström, Katriina Sinisalo ja Juha Suihko.

Myymälävarkaan käsikirja -näytelmän Emil Kihlström (vas.), Katriina Sinisalo ja Juha Suihko muodostavat upeasti laulavan koomikkokonnakolmikon. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatterilla on tänä kesänä kolme kesänäyttämöä. Myymälävarkaan käsikirjan ensi-ilta on 24. toukokuuta Mallaskosken teatteriterassilla. Törnävänsaarella kesäohjelmaa on heinä- ja elokuussa.

”Hyvä varas on sellainen, ettei häntä edes tunnista varkaaksi”, toteaa hullu tiedemies, yksi Myymälävarkaan käsikirja -komedian hahmoista. Asiasta on vankka tietämys komedian käsikirjoittaja-ohjaaja Antto Terraksella. Hän toimi liki 20 vuotta myymäläetsivänä Stockmannilla.

Mistä näpistystä suunnittelevan asiakkaan aikeet sitten huomaa?
– Varas ilmiantaa itse itsensä jännittyneellä ja epäröivällä käytöksellään. Myymäläetsivä kiinnittää huomionsa myös siihen, jos ristiriita asiakkaan ja tuotteen välillä on liian ilmeinen. Epäilykset heräävät, kun heikoissa varoissa olevan näköinen jannu hypistelee Bossin silkkihuivia, avaa Terras.

Kesän kriminaalikomedia toimii alkeiskurssina omaisuusrikoksen kentällä ensimmäisiä harha-askelia ottavalle. Vaikka tietysti kieli poskessa.
– Tavalliset pikkutekijät ovat paljon mielenkiintoisempia kuin ammattimaiset suurrikolliset. Näpistelijä voi olla kuka tahansa meistä, ja sellaisista persoonista vasta tarinan aiheeksi onkin.

Varkauden tielle käyvät näytelmän hahmot ”asioivat” paikallisen korvaan tutulta kuulostavissa myymälöissä. Ison määrän värikkäitä rooleja urakoi kolme pohjalaisille uutta teatterikasvoa. Juha Suihko on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa ja Porin teatterissa, Emil Kihlström ja Katriina Sinisalo opiskelevat Teatterikorkeakoulussa.
Terras kehuu näyttelijöitään:
– He ovat nuoria ja nälkäisiä! Ja heidän komiikantajunsa on vertaansa vailla.

Seinäjoen vanhan vesitornin kupeeseen, Mallaskosken Panimoravintolan teatteriterassille on rakennettu komediaa varten kokonaan uusi lava. Sen ja lavastuksen on suunnitellut Antti Kortesniemi. Näytelmän puvustuksen on suunnitellut Riikka Aurasmaa ja Leena Rintala, äänet Sami Lust ja Sami Silén, naamioinnin ja kampaukset Jessica Rosenberg.

Komedian ensi-ilta on 24. toukokuuta. Kesän esitysjakso jakautuu kahtia: 24.5. – 17.6. ja 2. – 19.8.2017. Mallaskosken Panimoravintolassa on mahdollista ruokailla niin ennen päivä- kuin iltaesitystäkin. Ravintolan baari palvelee myös esityksen aikana. Mallaskosken Panimo on lanseerannut uuden yhteistyön merkeissä Rosvo-oluen.

Törnävänsaari on tulevaisuuden tapahtumakeskus

Seinäjoen kaupunginteatteri sai nopeiden käänteiden myötä hoidettavakseen Törnävänsaaren kesäteatteritoiminnan jo tulevana kesänä.

– Strategiamme mukaisesti laajennamme toimintaamme ympärivuotiseksi. Törnävänsaaressa on mahdollisuudet moneen ja suunnitteilla on erilaista ohjelmaa useiksi vuosiksi eteenpäin, sanoo teatterin johtokaksikko Christian Lindroos ja Markko Heinonen.

Tänä kesänä Törnävänsaaren ohjelmassa on lastenteatteria, standupia, yhteislaulua ja lavatanssit. Esityspäivinä yleisö pääsee herkuttelemaan Törnävänsaaren kesäkahvilaan, jonka laadukkaista kahvila- ja cateringpalveluista huolehtii kauhajokelainen Ojalan Pakari.

Lastennäytelmä Herra Hakkarainen harrastaa nähdään Törnävänsaaren perinteisessä paviljongissa kolmena heinäkuun sunnuntaina 16.7., 23.7. ja 30.7. kello 13 ja kello 15.

Kaikki laulaa på Törnävä -yhteislauluiltaa vietetään 3. elokuuta Törnävänsaaren ulkonäyttämöllä. Yleisöä laulattavat tuolloin tangokuningas Marko Maunuksela ja pianisti Jari Puhakka.

Suuri stand up -ilta on 17. elokuuta samaisella ulkonäyttämöllä. Seinäjokelaislähtöisen koomikon Niko Kivelän lisäksi yleisön eteen astuvat André Wickström, Jaakko Saariluoma ja Ali Jahangiri.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut