fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatteri avaa blogin

25.9.2014

"Maailma on näyttämö" - William Shakespeare

Esityksetkin jatkavat eloaan verkossa.

O-blogi on Seinäjoen kaupunginteatterin media, johon kirjoittaa talon oma väki, vierailijat, katsojat sekä muiden alojen asiantuntijat.

Aiheena on teatteri. Mutta, koska koko maailma on näyttämö – kuten teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo blogin avauksessaan muistuttaa – ovat teemojen rajat lavealla nekin.
– Kyseessä ei ole kritiikkiblogi, vaan areena, jossa voi esimerkiksi jatkaa keskustelua esityksestä. Se on monen mielestä tarpeen, onhan teatteriesitysten tärkein tehtävä nostaa esille kaikkia ihmisiä koskettavia asioita. Kirjoituksia saa kommentoida ja toivommekin sivulle vireää vastavuoroisuutta, sanoo Valo.

Osa näytelmien taustatiedoista, joita on perinteisesti julkaistu käsiohjelmissa, siirtyvät verkkolokiin.
– Blogi tarjoaa tekijöille mahdollisuuden esitellä työn alla olevaa näytelmää. Kirjoitukset avaavat kulloistakin teosta ja saattavat toimia kimmokkeena esitykseen tulolle. Varsinaisesti markkinoinnista ei kuitenkaan ole kyse.

Blogiin voi tarjota omaa kirjoitustaan. Teatteri myös tilaa artikkeleita tietyistä aiheista.
– Tavoitteenamme on kansainvälinen areena, mutta kirjoitukset julkaistaan aina myös suomeksi.

Blogin päätoimittaja on teatterinjohtaja Valo. Toimituksesta vastaa teatterin tiedotus. Verkkoloki on lisäksi vlogi, jossa julkaistaan videoita.

Entä, mistä O-blogi on saanut nimensä? Jännittävä salapoliisityö selviää blogin Shakespeare-artikkelista Saavista kaataen.

Kuva: Seinäjoen kaupunginteatterin blogia kuvittaa Seinäjoen kaupunginteatterin graafinen suunnittelija Emilia Kaupinmäki.

 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti