fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatteri aloittaa lähes loppuunmyydyllä kantaesityksellä

5.8.2011

Uusi kesäteatterilava istuu kansalaistorin nurmiterassille.
Musikaalikuume alkaa kohota.
Verstasteatterissa kaksi ensi-iltaa.

Kotimainen kantaesitys, Väärä väri, avaa Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden. Lakeuden Ristin rakentamisesta kertova näytelmä on herättänyt katsojien kiinnostuksen ja valtaosa näytöksistä on loppuunmyyty jo ennen ensi-iltaa.

Väärä väri tuodaan uudelle, vastikään ja varta vasten rakennetulle kesäteatterilavalle Seinäjoen kaupunginteatterin kupeeseen, Aallon hallinto- ja kulttuurikeskuksen keskiöön. Alvarin toriteatteriksi nimetty näyttämö toteuttaa arkkitehti Alvar Aallon toivetta elävästä kansalaistorista. Lavan on suunnitellut Seinäjoen kaupunginteatterin lavastaja Karmo Mende.
– Oli selvää, että näyttämön täytyy olla Aallon linjojen mukainen. Kuution muotoista rocklavaa tähän miljööseen ei olisi voinut toteuttaa, kertoo Mende.

Ari Kallion kirjoittaman näytelmän ohjaa Eija-Irmeli Lahti. 50-luvusta ammentava skenografia on Karmo Menden. Kansanomaisen näytelmän roolit perustuvat osin paikallisiin hahmoihin. Näytelmässä esiintyvät Matti SuokonautioVille OrttenvuoriSari JokelinMia VuorelaJelena Jokelin-MuiluMatti Toivio ja Aki Haikonen. Maakunnallisen vahvistuksen näytelmään tuovat Kari Manu, Kauko SaloHannu Malkamäki ja Esa Perttu.

Ensi-ilta on 10. elokuuta. Esitykset jatkuvat 3. syyskuuta saakka.

Maailmanmenestys soi pian Suomessa

Syyskauden toinen ensi-ilta on kantaesitys sekin. Roman Polanskinkulttimusikaali Dance of the Vampires on käännetty suomeksi ja se saa pohjoismaisen ensiesityksensä Seinäjoen kaupunginteatterin päänäyttämöllä 10. syyskuuta.

Sopivassa suhteessa romantiikkaa ja jännitystä sekoittava musikaali soi amerikkalaisen hittimaakari Jim Steinmanin huikean musiikin siivittämänä. Ohjaaja Olli-Matti Oinosen käsissä esitys saa lisäripauksen rock-asennetta.
– Se sopii suomalaiseen kulttuuriin.
Samaa linjaa toteuttaa Harri Kuorelahden verevä koreografia.

Marjatta Kuivaston lavastama teos on jyhkeä puitteiltaan. Vampyyrifantasialla leikittelevät niin Kaija Ilomäen maskeeraus kuin Leena Rintalan puvutkin. Rooleissa nähdään Jyri LahtinenRaili RaitalaVille SalonenEsa Ahonen,Heikki VainionpääJouko EnkelnotkoAntti Railio ja Leena Rousti. Suurmusikaalin ensemble koostuu ammattitanssijoista ja sointuvasta kuorosta. Musikaalin orkesteria johtaa Timo Ristilä.

Seinäjoen kaupunginteatteri saa pätevän lisäannoksen musiikkiteatteriosaamista, kun vampyyriteoksen myötä talon uusina näyttelijöinä aloittavat monissa musikaaleissa, opereteissa ja oopperoissa esiintyneet Ville Salonen, Leena Rousti ja Jouko Enkelnotko.
– Luvassa olevat työt muodostavat kuin ison kakun, jossa kyllä riittää lapioimista, toteaa hyväntuulinen kolmikko.

S’on nyt sitte uuristunu!

Syyskaudessa jatkavaa menestysrevyytä Herttin tähäre on kasvatettu uudella ja kierrätysmateriaalilla.
– Mittaa on tullut hiukan lisää, ei liikaa, vaan sopivasti. Mukaan nostetut vanhat parahat sketsit olen kirjoittanut uusiksi ja uusia laulujakin on, kertoo käsikirjoittaja-säveltäjä Mikko Koivusalo.

Revyyn ohjaa jälleen Dick Holmström. Rooleissa nähdään Jussi Lampi (vier.), Osku Haavisto, Sari Jokelin, Jelena Jokelin-Muilu, Juha Kingelin, Ville Orttenvuori, Jari Pylväinen, Leena Rousti, Heikki Vainionpää ja Anne Vihelä. Revyyn lavastus on Leena Rintalan ja puvut Riikka Aurasmaan. Revyyorkesteria johtaa Timo Ristilä. Uusintaensi-ilta on 22. syyskuuta.

Hirtehinen komedia erikoisesta ystävyydestä

Vuoden pimeimmän ajan ilopillerinä toimii Elissa-studiossa marraskuussa ensi-iltansa saava Täti ja minä. Näytelmä kertoo ystävyydestä, jonka ei uskoisi olevan mahdollinen. Tarinan päähenkilöinä nähdään oman onnensa nojaan jätetty vanhus sekä renttumainen, nuori mies. Joulun henki taikoo kamppailevasta kaksikosta esiin kyvyn välittää ja ystävystyä, jopa rakastaa.

Rooleissa nähdään Eija-Irmeli Lahti ja Jouko Enkelnotko. Näytelmässä esiintyy myös ihmisen kokoinen nukke, jonka suunnittelee ja valmistaa palkittu nukketeatteritaiteilija, näyttelijä Satu Paavola. Kanadalaisen Morris Panychin näytelmän ohjaa Vesa Tapio Valo. Ensi-ilta 9. marraskuuta.

Vierailuja Verstasteatterissa

Nuorille suunnattu Verstasteatteri on alusta saakka tuonut parrasvaloihin maailmalla menestyneitä, Suomessa ensiesityksensä saavia näytelmiä. Niin tänäkin syksynä, kun Teatteri X esittää saksalaisen Kai Henselin kirjoittaman näytelmän Sota luokassa (Klamms Krieg).

Tiivistunnelmainen näytelmä kertoo opettajasta, jota vastaan oppilaat julistavat sodan yhden luokkatovereista kohdattua traagisen kohtalon. Esitysten yhteydessä järjestetään työpajoja nuorille. Lokakuun 7. ensi-iltansa saava näytelmä lähtee myöhemmin kiertueelle. Näytelmän ohjaa Kimmo Kovanen. Roolissa nähdään Johanna Kovanen. Esityksen lavastaa Karmo Mende, pukusuunnittelu on Aili Aheron.

Seinäjokelainen Teatteri X vierailee Verstasnäyttämöllä myös 14., 15. ja 16. syyskuuta näytelmällään Pienin yhteinen jaettava. Pirkko Saision ja Mikko Roihan kirjoittamassa näytelmässä esiintyvät Maria Pajula ja Johanna Kovanen. Kimmo Kovasen ohjaus nähdään syyskuussa myös Lainsuojattomat-festivaalilla Porissa.

Verstasteatterin syyskauden toinen ensi-ilta on Seinäjoen lukioteatterin esitys. Näytelmäryhmän kymmenen näytöstä nähdään joulukuussa.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita