fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Sattumuksia hoitokodissa

23.11.2017

Hoitokodin arjessa huumorin lahja on iso ilo ja apu niin asukkaille kuin työntekijöillekin. Sanallisia ja muita sattumuksia kirjattiin vihkoon eräässä eteläpohjalaisessa asumispalveluyksikössä. Lue hyväntahtoiset, tosielämän paukahrokset!

Eräs pappa kommentoi aamuhoitajille, jotka tekivät töitä hiki hatussa: ”Paljon työtä, vähän henkilökuntaa, näin menestyy joka firma.”

Hoitaja mummolle, joka huonossa kunnossa: ”Minkälainen olo sulla on? Avaa silmät ja kato tänne.” Mummo: ”En kato! Oot menny niin pahan näköseks. Näytät ihan apinalta!”

Samainen mummo rikkoi hiljaisuuden kahvipöydässä sanomalla: ”Enpä oo pitkään aikaan miestä saanu.”

Mummo hoitajalle: ”Kyllä minä tiiän, että pissankarkailuun auttais lantionpohjanlihasten reenaminen mutta helpointa on kun ompelis koko p*llun umpeen!”

No meininki on ku armeijassa!

Pappa: ”Elämässä on yhtä paljon iloa ku pienessä viinapullossa.”

Pappa oli pissannut lattialle ja roskikseen. Hoitaja kysyi: ”Kuinka sinä nyt roskikseen pissasit?” Pappa vastasi: ”Eihän se ollut vaikeaa!”

Toinen asukas tenttasi toiselta asukkaalta tämän vanhempien nimiä ja ammatteja. Kun toinen ei tiennyt eikä osannut vastata tokaisi asukas: ”Oot sä heikoolla matkas!”

Hoitajat tekivät mummolle vuodepesuja/alapesuja. Pestessä etupuolelta mummo kommentoi: ”Pitäskö ne kammata?”

Pappa 91 v. hygieniahaalareista: ”Kuka s**tana näitä tekee? Ja kuka näitä ostaa? Housuja, missä ei oo paskareittiä ollenkaan?! Ja joku vielä tuo lahjaksi! ”

Tuonne niin kutsuttuun vapauteen.

Hoitaja kysyi papalta mikä on se vappujuoma, missä on rusinoita ja mikä on ruskeaa. ”Olisko se kilju?” pappa vastaa.

Hoitaja luki päivän lehteä ja kertoi uudesta yökerhosta, joka avataan Seinäjoelle. Mummo 88 v. huokaisi ja totesi tämän kuultuaan: ”En minä nyt kyllä sinne jaksa lähteä.”

Huonokuuloinen mummo ei aamulla kuullut hoitajan kehoitusta riisumisesta ja saunaan menosta. Niinpä hoitaja näytti eleillä ja selkokielellä mitä pitäisi tehdä. Tähän mummo tuumasi sängyn laidalla istuen: ”Jaa että viittomakielen uutiset!”

Pappa kierteli käytävillä ovia availlen. Hoitaja puuttui asiaan sanoen: ”Tämä on naisten käytävä, ne suuttuu kun availet niiden ovia!” Papan suu vääntyi hymyyn ja ilme oli vekkuli. ”Vai on mirrit kotona ja kaikilla karvat pystys!”

Mummo kysyi hoitajalta montako päivää hänellä on jäljellä? Hoitajan ihmetellessä mummo sanoi: ”No tämähän on vankila ja vieläpä huonotasoinen sellainen.”

Pappa kysyi hoitajalta: ”Koskas täällä ne asevelvollisuustoiminnat alkaa?” ”Miten niin?” kysyi hoitaja. Pappa sanoi: ”No meininki on ku armeijassa!”

Mummo katsoi hoitajaa ja lukee tämän nimineulasta ”lähihoitaja”. Hoitaja kysäisee mummolta mikäs se lähihoitaja onkaan? Mummo: ”No se on niitä millä on jatkuva humalatila ja pää ihan sekasi!”

Mummo näki hoitajan paidan sivussa Keskuspesula-tekstin, jota yritti tavata: ”Yksityislääkäri – ei tavattavissa.” Pian tämän jälkeen tuumasi toiselle mummolle: ”Mitäs me kaksi onnetonta.”

Tuukko mun jopparille?

Pappa yöhoitajalle: ”Ooksä ollu ryyppäämäs?” Hoitaja: ”En, kuinka niin?” Pappa: ”No kun näytät siltä ku oisit ryypänny viikon putkeen.”

Mummo hoitajalle: ”Aika on vain täysjärkisiä varten. Tämän täytyy olla mielisairaala koska täällä ei ole kelloa.”

Mummo 99 v.: ”Olen sitä mieltä, että ihmisikä on liian vanha. Lyhyemmässäkin ajassa ehtii saada tarvittavat kokemukset.”

Mummo ihmetteli missä on. Hoitaja kertoi, että vanhainkodissa. Mummo tähän nauraen: ”Se joka on vanhainkodin kokenut, ei enää helvettiä kaipaakaan.”

Pappa oli ulko-ovella ja yritti ulos lukitusta ovesta. Hoitaja kysyi mihin on menossa johon pappa sanoi: ”Tuonne niin kutsuttuun vapauteen.”

Hoitaja kuuli kun kaksi mummoa jutteli keskenään. Toisella oli murheita ja toinen neuvoi että kysy tuolta kansliassa olevalta hoitajalta. Siihen murheita hautova mummo sanoi: ”No kun musta tuntuu ettei tuolle mee mikään perille.”

Mummo katsoo hoitajaa pilke silmäkulmassa, taputtaa rollaattorin istuinta ja kysyy: ”Tuukko mun jopparille?”

Pappa 95 v. tarttuu hoitajaa rinnasta kesken aamupesujen ja kysyy leveästi hymyillen: ”Mikä tää on?” Hoitaja vastaa: ” Jos et tuohon ikään mennessä jo tiiä niin en kerro!”

Lähiomaisensa luona vierailleen huomioita:

Oli pyhäinpäivä ja potilaille tarjottiin  täytekakkukahvit. Eräs naispuolinen asukas ihmetteli, mitä nyt tapahtuu? Hoitaja sanoi, että nyt tarjotaan täytekakkukahvit kun on pyhäinmiestenpäivä. Siihen asukas: ”En minä miestä kaipaa mutta kakkua ja kahvia kyllä otan.”

Kerran hoitajat etsivät yhden asukkaan tekohampaita. Tämä ei itse muistanut missä ne voisivat olla. Hoitajat pohtivat mistä niitä vielä etsiä kunnes huomattiin, että erään miesasukkaan suu oli hyvin täynnä eikä hän pystynyt puhumaan. Kuinkas ollakaan, kun miehen suuhun katsottiin, siellä olivat omien hampaiden lisäksi myös kadonneet hampaat.

Ohjelmistossa

Kuin ensimmäistä päivää

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.05.2024 klo 1315 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
18.05.2024 klo 1815 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
19.05.2024 klo 1200 Päivälippu, molemmat esitykset Alvar-sali Osta liput
19.05.2024 klo 1200 Nuori näyttämö: Meistä kärpäsistä Alvar-sali Osta liput
19.05.2024 klo 1500 Nuori näyttämö: Kakkua jaettavaksi - kuusi viipaletta oikeudenmukaisuudesta Alvar-sali Osta liput
21.05.2024 klo 1200 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
22.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
24.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut