fbpx

Tiedotteet

Sami Kilpiön Salo-sarjan kuvia Seinäjoen kaupunginteatterissa

11.10.2016

Valokuvaaja Sami Kilpiö kuvasi kotikaupunkinsa näyttelyksi ja kirjaksi, kun hautakynttilät matkapuhelintehtaan portilla syttyivät.

Salo oli mobiilin viestinnän alkukoti, raharikas kaupunki, joka nyt on palannut futuristisesta unestaan tavalliseksi suomalaiseksi pikkukaupungiksi.

Muualla tästä äkillisen rakennemuutoksen alueesta puhutaan menneessä aikamuodossa. Niin ei kuitenkaan tee Salossa asuva valokuvajournalisti, valo- ja lehtikuvaaja Sami Kilpiö.
– Elämä kaupungissa ei loppunut, rahat loppuivat, Kilpiö toteaa.

Kilpiö on seurannut ja tallentanut kaupungin taloudellista romahtamista ja sen ihmisiä. Muun muassa sen, miten elämä Salossa jatkuu, näkee Kilpiön kuvista. Hän julkaisi kuvasarjan tammikuussa 2016 Aina kova, mut ei ikinä hyvä -teoksessa. Kuvia on ollut esillä Kaapelitehtaan nuorten valokuvajournalistien Next Generation -näyttelyssä ja niitä julkaistiin kesällä 2016 Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

Nyt valikoima Kilpiön Salon kuvia on esillä Seinäjoen kaupunginteatterin ylälämpiössä. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti lokakuun ajan teatterin aukioloaikoina.

Sami Kilpiö: Salo

Erotiikkamessut Salon entisissä Nokian toimitiloissa. Sami Kilpiön kuvateoksesta Aina kova mut ei ikinä hyvä. Kun konna meni baariin ja muita tarinoita.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti