fbpx

Tiedotteet

Quo Vadis pystyttää paimentolaisjurtan Kansalaistorille

3.3.2011

Pelastetaan äiti on visuaalisesti vahva lastennäytelmä

Pelastetaan äiti on näytelmä tytöstä, jolla on paha mieli. Äidin kuuluisi lohduttaa tyttöä, mutta hän ei voi – äiti on jäänyt siniseen valokuvaan Sinisen vangiksi.
Tyttö tahtoo pelastaa äitinsä. Sitä ennen hänen on löydettävä Sininen. Etsiessään Sinistä tyttö matkaa erämaahan, sinisen meren äärelle ja kaukaisille sinivuorille saakka.

Seinäjoella vierailevan esityksen voi katsoa seikkailusatuna tai kertomuksena lapsen urheudesta äidin masennuksen äärellä. Sanaa masennus ei näytelmässä mainita. Näyttelijä Anniina Rokka esittää kaikki näytelmän kymmenkunta roolia.

Teatteri Quo Vadiksen näytelmä sai ideansa lavastaja-pukusuunnittelija Nina Mansikan ja Anniina Rokan suunniteltua taianomaisen, huovutetun puvun, josta aukeaa maisemia, henkilöitä ja seikkailuja. Kirjailijat Markku Hoikkala ja Otso Kautto kirjoittivat puvun ympärille lapsikatsojille suunnatun näytelmän.

Erityistä teatteri Quo Vadiksen esityksessä on sen estradi. Pelastetaan äiti –näytelmä esitetään perinteisessä jurtassa. Teltta on yhdistelmä mongolialaista asuinjurttaa, sirkustelttaa sekä suomalaisten käsityötä ja modernia puurakentamista. Teltassa on nouseva katsomo, johon mahtuu 90 katsojaa.

Ominaisuuksiensa vuoksi paimentolaisjurtta soveltuu ympärivuotiseen esityskäyttöön, Suomen talvessakin. Näytelmän kolmea esitystä varten pyöreä teltta pystytetään ensi viikolla Kansalaistorille, Seinäjoen kaupunginteatterin kupeeseen. Pieni pakkanen ei haittaa.
–  Katsomossa pärjää mainiosti talvitamineissa. Jurtassa on lämmittimet ja penkeillä lämpimät alustat. Mutta jos keli äityy oikein kylmäksi, rakennamme teltan teatterin yläaulaan, sanoo käyttöpäällikkö Jouni Palovaara Seinäjoen kaupunginteatterista.

Teatteri Quo Vadiksen Pelastetaan äiti -näytelmä vierailee Seinäjoella 8. ja 9. maaliskuuta.

Lisätietoja: Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja Vesa Tapio Valo, puh. 044 554 1900.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti