fbpx

Tiedotteet

Pukusäde-palkinto Riikka Aurasmaalle

9.3.2020

Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelija Riikka Aurasmaan Spamalot-musikaalin suunnittelutyö palkittiin teatterialan Thalia-juhlassa Tampereella.

Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ja muut alan yhteisöt palkitsivat maanantaina Thalia-juhlassa vuonna 2019 teatterialalla ansioituneita tekijöitä.

Pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa sai ensimmäistä kertaa jaettavan Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP:n myöntämän Pukusäde-palkinnon.
– Olen palkinnosta tosi otettu ja ilahtunut, liikuttunutkin.

Pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa Spamalot-kulisseissa.

Riikka Aurasmaa Spamalot-kulisseissa kesällä 2019 työstämässä Järven neidolle suunnittelemaansa haarniskaa, jonka tarpeistonvalmistaja Minna Nortunen toteutti kevyestä ja helposti muotoiltavasta worbla-materiaalista. Kuva: Juho Lindström

Palkinnon toi Seinäjoen kaupunginteatterin kesänäyttämöllä, Törnävän kesäteatterissa vuonna 2019 nähdyn Monty Pythonin Spamalot-musikaalin pukusuunnittelu. Se oli Aurasmaalle paitsi mieluinen myös mittava työ.
– Musikaalissa on yli 110 hahmoa, joiden skaala ulottuu ihmisistä eläimiin ja monenkirjaviin olioihin sekä tyylilajeihin. Mukana on tietyt arkkityypit, muun muassa ritarit, mutta vapaasti nähtävissä ja toteutettavissa ollut suunnitteluosio riippui paljon siitä, kuka näyttelijä kuhunkin rooliin oli kiinnitetty. Esimerkiksi näyttelijä-laulaja Anna Victoria Erikssonin esittämä täydellinen Järven neidon hahmo syntyi Arthur Spiderwickin merenneitojen ja Spamalot-kampaaja-maskeeraaja Karoliina Mäen avaruusolentojen innoittamina, jakaa Aurasmaa tunnustusta.

Aitoa muovia käytettiin paljon!

Spamalot esitettiin avoimen taivaan alla ulkonäyttämöllä. Se oli huomioitava pukujen suunnittelussa ja materiaaleissa.
– Aitoa muovia käytettiin paljon, sillä se ei olisi kärsinyt mahdollisesta sateesta. Jokaisen puvun oli myös noustava esiin vallitsevassa yhdessä valotilanteessa, siksi puvut olivatkin kimaltavia, runsaita ja värikkäitä.

Aurasmaa kiittää vuolaasti tiimiään, Seinäjoen kaupunginteatterin ompelimon, kampaamon ja tarpeiston ammattilaisia.
– Kaikki yhdessä pystyimme tekemään tämän! Saatoin suunnitella mitä vain, koska tunnen taitavat tekijämme. He jalostavat ja toteuttavat villeimmätkin ideat. Spamalotissa otimme muun muassa tarpeistonvalmistaja Minna Nortusen kanssa haltuun uusia materiaaleja ja haastoimme toinen toisiamme uusiin ulottuvuuksiin.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP on lavastajien ja pukusuunnittelijoiden ammattijärjestö, joka on perustettu 1943.

Spamalotin puvuista sanottua

”Riikka Aurasmaan Spamalot-puvut olivat visuaalisesti loistavaa, kesäpäivän auringonpaisteessa kiiltävää ja kimaltavaa tykitystä, loisto ei haalistunut kesäsateessakaan!”
”Suunnittelu oli idearikasta, leikkisää, raikasta ja toteuttajille mielenkiintoista.”

Seinäjoen kaupunginteatterin ompelimon ammattilaiset.

Seinäjoen kaupunginteatterin ompelimossa työskentelevät, ja Spamalot-puvustusta olivat toteuttamassa Jaana Mäki-Jussila (vas.), Riikka Aurasmaa, Eija Koski, Leena Rintala ja Aino Kentta. Kuva: Seinäjoen kaupunginteatteri, Anna Valtari

Pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa.

Pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa käytti runsaasti kimallekankaita Spamalot-musikaalissa, jonka pukusuunnittelu palkittiin Thalia-juhlassa Pukusäde-palkinnolla. Kuva: Seinäjoen kaupunginteatteri, Anna Valtari

Katso Spamalot-esityskuvia täällä!

Katso Spamalot-traileri täällä!

Katso video haarniskan valmistamisesta täällä!

Kommentit (1)

    Anne Hiipakka sanoo:

    Puvut oli upeita! Kimalsivat kilpaa kuumana porottavan auringon kanssa. Ihme, etteivät näyttelijät sulaneet sandaaleihinsa, kun katsomossakin oli kuuma katoksen alla. Katsoisin toistekin.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
07.03.2024 klo 1915 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
08.03.2024 klo 1000 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
08.03.2024 klo 1315 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput
08.03.2024 klo 1900 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
09.03.2024 klo 1300 Ennen lintuja, tuoksuton esitys Alvar-sali Osta liput
09.03.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa, tuoksuton esitys Elissa-katsomo Osta liput
09.03.2024 klo 1800 Ennen lintuja Alvar-sali Osta liput
09.03.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
13.03.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär, Ensi-ilta Alvar-sali Osta liput
14.03.2024 klo 1915 Kekkosen Tytär Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut