fbpx

Tiedotteet

Seinäjoen kaupunginteatterin kesäteatterissa nauretaan rosvoille

28.2.2017

Myymälävarkaan käsikirja. Emil Kihlström (vas.), Juha Suihko, Katriina Sinisalo ja Antto Terras.

Seinäjoen kaupunginteatterin Myymälävarkaan käsikirja -kesäkomediassa näyttelevät Emil Kihlström (vas.), Juha Suihko ja Katriina Sinisalo. Näytelmän on kirjoittanut ja sen ohjaa Antto Terras (oik.). Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatterin kesäkomedia Myymälävarkaan käsikirja opastaa varkauden tielle. Samalla se muistuttaa, että valitulla tiellä on oltava valmis vastaamaan seurauksista: ”Don’t do the crime, if you can’t do the time.”

Ensi-ilta on 24. toukokuuta Mallaskosken teatteriterassilla.

Kun näytelmän käsikirjoittajana ja ohjaajana – sekä kirjailijana, jonka hulvattomaan kirjaan näytelmä perustuu – toimii roastmasterinakin toimiva Antto Terras, ei ole ihme, että koko näytelmä on kuin yksi suuri roastaus. Terveesti itseironisen kunniansa saa kuulla aika moni taho.

Sen sijaan, että loukkaantuisi, kannattaa kesäteatterikatsomossa antaa itselleen lupa nauraa. Liikkeellä ollaan nimittäin hyväntahtoisen veikeällä asenteella.

Osansa saa itse näytelmäkin. Terras lataa kovilla:
– Tällä näytelmällä on monia heikkouksia: näyttelijät eivät ole ennestään kovin tunnettuja ja ohjaajakin on virolainen. Sitä paitsi kaupasta varastaminen ei ole mitenkään hohdokasta, sehän koskettaa jokaista ihmistä jossain vaiheessa elämää, luettelee Terras pokerinaamalla.

Naurun tilastotiede

Tekijöillä on vilpitön tarkoitus naurattaa. Ja he ovat tosissaan.
– Laitamme katsojan nauramaan tavalla tai toisella.

Terraksella on naurattamisesta vahva kokemus.
– Naurulla on tapana tarttua. Jos roast-illassa katsoja nauraa yhden minuutin aikana 10 kertaa, tämän kaksituntisen näytelmän aikana hän nauraa jo 250-300 kertaa. Saatammekin joutua miettimään, miten paljon nauramista yleisö oikein kestää. Sekin jää nähtäväksi, tarttuuko yleisö joka asiaan, Terras pohtii, mutta ei murehdi:
Myymälävarkaan käsikirja on tilannekomedia, kuten televisiosta tuttu sitcom (situation comedy). Tällä tavalla Suomessa ei ole ennen teatteria, eikä ainakaan kesäteatteria, tehty. Hahmot poikkeavat totutusta muun muassa laadukkuudellaan. Myös tarina on kesäestradeille uudenlainen.

Näytelmä perustuu tosielämän tapauksiin ja pohjautuu Stockmannilla myymäläetsivänä työskennelleen Terraksen ehdottomalle asiantuntemukselle.

Konnatrio esittää kaikki roolit

Rooleja rikostarinassa on reilu tusina. Rikoksen tielle käyvää konnakolmikkoa näyttelevät Emil Kihlström, Katriina Sinisalo ja Juha Suihko

Jos eivät näyttelijät ihan vielä ole kovin tunnettuja, niin kohta ovat. Wanted-ilmoituksia tullaan näkemään ympäri kaupunkia ja sitä paitsi Kihlström ja Sinisalo opiskelevat toista vuotta Teatterikorkeakoulussa ja freelance-näyttelijä Suihko on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa ja Porin teatterissa. Ei mitään pikkutekijöitä siis.

Kesäteatterinäytelmän Mallaskoskelle lavastaa Antti Kortesniemi. Pukusuunnittelusta vastaavat Riikka Aurasmaa ja Leena Rintala, äänistä Sami Lust ja Sami Silén, kampauksista ja maskeista puolestaan Jessica Rosenberg.

Esitykset Mallaskoskella alku- ja loppukesästä

Myymälävarkaan käsikirja saa ensi-iltansa 24. toukokuuta Mallaskosken panimoravintolan teatteriterassilla. 

Kesäteatterikomedian esitysjakso jakautuu kahteen osaan. Ensi-illan jälkeen näytelmää esitetään 17. kesäkuuta saakka. Uusi tuleminen koittaa elokuussa, jolloin komediaa esitetään 2. – 19. elokuuta. Esityksiä on yhteensä 27.

Myymälävarkaan käsikirja. Emil Kihlström, Juha Suihko ja Katriina Sinisalo.

Emil Kihlström (vas.), Juha Suihko ja Katriina Sinisalo ottivat ensituntumaa kesäteatterirooleihinsa Myymälävarkaan käsikirja -komedian mainoskuvauksissa Seinäjoen kaupunginteatterin studiossa. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut