fbpx

Tiedotteet

Näyttämömäärä laajenee entisestään

19.12.2017

Murhaloukku. Miika Muranen (vas.), Mia Vuorela ja Esa Ahonen.

Yleisö löysi hyvin Seinäjoen kaupunginteatterin monet esitykset ja uudet katsomot päättyvänä teatterivuonna. Estradit sen kuin lisääntyvät ensi vuonna, kun osa näytelmistä saa ensi-iltansa Vanha-näyttämöllä, Nuorisokeskuksessa.

Vuosi 2017 oli Seinäjoen kaupunginteatterin katsojille ilmeisen mielekäs ja teatterille menestyksekäs Omia ja vierailevia esityksiä kävi katsomassa noin 56 000 katsojaa. Kaikkiaan kevät- ja syyskaudella teatterin esitykset ja tilaisuudet tavoittivat yli 77 700 vierasta.

Teatteri juhlisti päättyvää Suomi 100 -vuotta kahdella suurproduktiolla, jotka käsittelivät maamme historiaa.
– Iloksemme molemmista näytelmistä tuli myös katsojasuosikkeja. Lähes neljän tunnin Täällä Pohjantähden alla sai katsojat kyyneliin, kun taas Koirien Kalevala kutkutti pikkuväen nauruhermoja, kertoo taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Koirien Kalevala. Sari Jokelin ja Jani Johansson.

Syyskauden avasi ja 14 000 katsojaa keräsi Yksi mies, kaksi pomoa -komedia. Sen näki muun muassa liki pari tuhatta 8.-luokkalaista valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen myötä.
– Kaikista hankkeessa mukana olevista kulttuurikohteista Seinäjoen komedia pitää kärkisijaa nuorten arvioinneissa virallisilla Taidetestaajat.fi-verkkosivuilla.

Yksi mies, kaksi pomoa.

Runsaasti positiivista ja vaikuttunutta palautetta ovat saaneet myös Murhaloukku-trilleri ja uusi kotimainen näytelmä, evankelista Niilo Yli-Vainiosta innoituksensa saanut Ari-Pekka Lahden ja Juha Luukkosen Saarnaaja. Yksi mies, kaksi pomoa -komedian tavoin ne jatkavat ohjelmistossa tulevalla kevätkaudellakin.

Saarnaaja. Edessä Mari Pöytälaakso, takana Sami Silén (oik.) ja Jukka Puronlahti.

Kesällä 2017 Seinäjoen kaupunginteatteri palasi vuosikymmenten jälkeen ulkoilmalavoille. Myymälävarkaan käsikirja Mallaskosken teatteriterassilla oli onnistunut avaus, ja uusi Antto Terraksen komedia on luvassa myös ensi kesäksi. Törnävänsaaren kesäteatteritoiminnan Seinäjoen kaupunginteatteri sai hoidettavakseen nopealla aikataululla viime keväänä. Yleisö löysi hyvin Paviljongin lastennäytelmän ja muut esitykset. Eri-ikäisille katsojille tarjotaan esityksiä myös ensi kesänä. Varsinainen painopiste on kesässä 2019.

Myymälävarkaan käsikirja. Emil Kihlström (vas.), Juha Suihko ja Katriina Sinisalo.

Kaikkiaan katsomopenkkejä kulutettiin ahkerasti: muiden muassa Kultainen 60-luku -esityksen täyttöprosentti oli 99, Myymälävarkaan käsikirja 91, Täällä Pohjantähden alla 87 (8 100 katsojaa), Koirien Kalevala 84 (11 798 katsojaa) ja Yksi mies, kaksi pomoa 79 prosenttia. Sataa prosenttia hipoivat myös Kulttuurikollektiivi Sillan Kuningasroolissa sekä Suomineidon taival -näytelmät.

Remontin myötä myös Vanhalle

Kevätkauden 2018 ensimmäinen ensi-ilta 20. tammikuuta on välittämisestä ja välittämisen vaikeudesta kertova Kuin ensimmäistä päivää -draamakomedia. Jukka Keinonen ohjaa tämän hoitokodin työntekijöiden ja asukkaiden arjesta kertovan, Anna Krogeruksen kirjoittaman koskettavan näytelmän suurelle näyttämölle. Näyttämöllä on talon koko ensemble sekä vierailijoita ja avustajia.

Kuin ensimmäistä päivää. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki.

50-luvun nuorista kertova, nostalginen teatterikonsertti Villi 50-luku saa ensi-iltansa 28. helmikuuta. Siinä esiintyvät Marko Maunuksela, Esa Ahonen, Liisu Aurasmaa, Sari Jokelin ja Maria Pere sekä muusikot Timo Ristilä ja Timo Luostari.

Villi 50-luku. Kuva: Emilia Kaupinmäki ja Jukka Kontkanen.

Suosittuun sarjakuvaan perustuva Pöyrööt on mutkaton komedia pohjalaisuudesta. Arttu ja Liisa Seppälän hahmot ja tarinat dramatisoi ja ohjaa näyttämölle Mikko Kaukolampi. Rooleissa ovat Jani Johansson, Mia Vuorela, Pekka Hänninen, Mari Pöytälaakso ja Heikki Vainionpää. 10. maaliskuuta ensi-iltaan tulevan komedian lavastuksen suunnittelee Paula Koivunen,  puvut Leena Rintala sekä kampaukset ja maskeeraukset Johanna Uusitontti.

Pöyrööt

Seinäjokelaislähtöinen KOM-teatterin näyttelijä Eeva Soivio vierailee huhtikuussa Elissa-näyttämöllä veljensä katoamisesta kertovalla Mustarastas-näytelmällä. Jo syyskaudella katsomon täyttänyt Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen kirjoittama Saikkua, kiitos! -komedia vierailee suurella näyttämöllä taas helmikuussa.

Mustarastas eli kadonnut veli

Kesän korvalla Aallon teatteritalossa alkavan teknisen remontin vuoksi Seinäjoen kaupunginteatteri palaa osittain vanhaan teatteritaloon, Puskantiellä sijaitsevaan nykyiseen Nuorisokeskukseen. Vanha-näyttämöllä nähdään Pöyrööt-komedian lisäksi vieraileva lastennäytelmä Mimmi Lehmä ja Varis. Esityksiä Vanhalla nähdään niin ikään syyskaudella 2018.

Mimmi Lehmä ja Varis

Syksyn 2018 suurponnistus on Kolmas Nainen -musikaali Tästä asti aikaa. Ennakkolipunmyynti on jo hyvässä käynnissä. Kesänäyttämöiden sekä syksyn kaksi muuta ensi-iltaa julkistetaan tuonnempana.

Tästä asti aikaa. Kuva: Emilia Kaupinmäki.

Kuva 1 Murhaloukku-trilleri jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella 2018. Marjatta Kuivaston lavastuksessa näyttelijä Miika Muranen, Mia Vuorela ja Esa Ahonen. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 2 Täällä Pohjantähden alla liikutti yleisöä kevätkaudella 2017. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 3 Koirien Kalevala oli Suomi 100 -näytelmä lapsikatsojille. Sari Jokelin oli Louhi ja Jani Johansson Väinämöinen. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 4 Yksi mies, kaksi pomoa. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 5 Saarnaaja-näytelmässä näyttelevät mm. Mari Pöytälaakso ja Jukka Puronlahti. Kanttorina toimii Sami Silén. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 6 Myymälävarkaan käsikirjan myötä Seinäjoen kaupunginteatteri teki paluun kesänäyttämöille. Rooleissa Emil Kihlström (vas.), Juha Suihko ja Katriina Sinisalo. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 7 Kuin ensimmäistä päivää -näytelmässä näyttelevät muun muassa Maria Pere, Liisu Aurasmaa, Sari Jokelin, Mari Pöytälaakso ja Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 8 Nostalginen aikamatka 50-luvulle on luvassa helmikuun lopulta alkaen. Mukana Maria Pere, Marko Maunuksela, Liisu Aurasmaa, Esa Ahonen ja Sari Jokelin. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri

Kuva 9 Pöyrööt-sarjakuvan hahmot heräävät henkiin Vanha-näyttämöllä maaliskuusta alkaen. Kuva: Liisa Seppälä

Kuva 10 KOM-teatterin Mustarastas vierailee Elissa-näyttämöllä 6. ja 7. huhtikuuta. Näyttämöllä Eeva Soivio. Kuva: KOM-teatteri

Kuva 11 Mimmi Lehmä ja Varis on näytelmä lapsille. Kuva: Teatteri Hevosenkenkä

Kuva 12 Tästä asti aikaa -musikaali tuo näyttämölle Kolmas Nainen -bändin laulujen koskettavia tarinoita ja hahmoja. Kuva: Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri

 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut