fbpx

Tiedotteet

Mainio vierailuvalikoima Seinäjoen kaupunginteatterin syksyssä

24.4.2024

Monipuoliset vierailuesitykset tuovat lisäkatsottavaa Seinäjoen kaupunginteatterin yleisölle. Vierailuliput ovat ostettavissa tästä päivästä, 24. huhtikuuta alkaen.

Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden Seili-musikaalin ja Eikä yksikään pelastunut -trillerin lomassa näyttämöillä on sijaa myös vierailuesityksille.
– Meille tarjotaan vuosittain toistasataa esitystä ja määrä on vain kasvussa. Nyt syyskauden vierailuohjelmisto on pääosiltaan valmistunut, lisääkin on luvassa, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius lupaa.

Heti syyskuussa Seinäjoelle saapuvat Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Anu Sinisalo. Heidän esityksensä Kaikki ystäväni nähdään peräti kahdesti, torstaina ja perjantaina 19. ja 20. syyskuuta Alvar-näyttämöllä.
Ihmisiltä kerättyihin tositarinoihin perustuva näytelmä juhlii ystävyyttä elämän kantavana voimana, mutta pohtii myös ystävyyssuhteiden kipukohtia ja yksinäisyyttä. Kaikki ystäväni riemastuttaa, lämmittää ja liikuttaa kuin sydänystävän seurassa vietetty ilta. Se on itsenäinen jatko-osa Kaikki äitini, kaikki tyttäreni ja Kaikki mieheni -esityksille.

Torstaina 26. syyskuuta synnyinsijoilleen vierailemaan saapuu Stand Up -koomikko Niko Kivelä. Alvar-näyttämöllä nähtävän Iso riski 2 -esityksen suositusikäraja on +15.
– Edellisellä kiertueella tuli mitattua missä suomalaisen yleisön sietoraja menee, joten on aika ottaa toinen riski. Tässä ei haasteta pelkästään katsojaa vaan koko maailma, Kivelä uhoaa.

Pienemmille katsojille sopiva teatterielämys on Mauri Kunnaksen kuvakirjaan perustuva Pippendorfin kirjavat kummituksetesitys tiistaina ja keskiviikkona 1. ja 2. lokakuuta Elissa-studiossa.
Esityksen kummitusbongarikaksikon (Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä) matka kummittelun hauskaan maailmaan vie Pippendorfin kartanon ullakolla, jossa he kohtaavan Luuranko-Leon, Mäkisen Papan Mörön ja muita iloisen värikkäitä haamuhahmoja.

Suositut Stand Up -vierailut saavat jatkoa Ilari Johanssonin tuodessa uuden Someoletettu-esityksensä keskiviikkona 13. marraskuuta Alvar-näyttämölle. Nykyilmiöistä eniten sosiaalinen media hämmentää ilman internetiä kasvanutta Johanssonia. Hän pohtii, onko ihmistä olemassakaan, jos ei ole somessa? Esityksen ikäraja on +18.

ShoWhatin 25-vuotisjuhlien kunniaksi rakennettu Turbojuhlashow kimaltaa 4. – ja 5. joulukuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Suomen drag-viihteen kuninkaalliset Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee lupaavat show’n, joka viihdyttää ja kiihdyttää kovempaa kuin koskaan. Lavalla nähdään myös ShoWhatin tanssijat Antton Laine, Lasse Muuronen, Pasi Mäkelä ja Jari Peltola. Esityksen suositusikäraja on +12.

Martti Suosalon, Lotta Kuusiston ja pianisti Iiro Rantalan Neljä pientä annosta -musiikkikomediassa nähdään Illallinen yhdelle ja kolme muuta ratkiriemukasta elämystä keskiviikkona 11. joulukuuta Alvar-näyttämöllä. Suosalo venyy hovimestarista ja nuotinkääntäjästä suomalaiseksi perusmieheksi ja Rantala Iironin pianokoulun pedagogista sankarisolistiksi. Kuusisto on muun muassa illallisklassikon iäkäs syntymäpäiväsankari, neiti Sofie.

Ennen syksyä

Vielä ennen syyskautta nähdään Seinäjoen kaupunginteatterin keväässä Ronja ryövärintyttären lisäksi sunnuntaina 19. toukokuuta Nuori näyttämö -festivaali, jossa Tanssiteatteri TilleriTalleri Haapavedeltä esittää uuden teoksen Meistä, kärpäsistä sekä Etelä-Pohjanmaan Opiston teatterilinja uuden näytelmän Kakkua jaettavaksi. Myös tanssiopisto Miloff vierailee jokakeväiseen tapaansa teatterissa. Sunnuntaina 26. toukokuuta nähdään Liisa ihmemaassa fantasiatanssi- ja balettiteos.

Ja 15. elokuuta Törnävän kesäteatterissa vierailee tuttu ja suosittu Stand Up -jengi Niko Kivelä, Ali Jahangiri ja Ilari Johansson Komediafestivaali On The Road -kiertue-esityksellään, nyt jo kuudetta kertaa!

Kaikki ystäväni. Sanna Stellan (vas.), Anu Sinisalo ja Miitta Sorvali.

Sanna Stellan, Anu Sinisalo ja Miitta Sorvali tulkitsevat ystävyyden eri puolia Kaikki ystäväni -esityksessä.

Stand Up -koomikko Niko Kivelä haastaa katsojien lisäksi koko maailman. Kuva: Mira Tiinanen

Pippendorfin kirjavat kummitukset. Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä.

Mauri Kunnaksen kuvakirjaan pohjautuvassa lastennäytelmässä näyttelijät Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä bongaavat kummituksia.

Someoletettu. Ilari Johansson.

Stand Up -koomikko Ilari Johansson pohtii, onko ihminen olemassakaan, jollei hän ole somessa?

ShoWhat Turbozhow 2.0 Feat. StepUp Dancers

Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee tuovat tanssijoineen suurelle näyttämölle ShoWhat-turboshown.

Neljä pientä annosta. Martti Suosalo ja Iiro Rantala. Kuva: Jari Kivelä

Neljä pientä annosta -musiikkikomedia sisältää mm. Martti Suosalon ja pianisti Iiro Rantalan hulvattoman Nuotinkääntäjä-sketsin. Kuva: Jari Kivelä

Tuttu ja suosittu Stand Up -jengi Niko Kivelä, Ilari Johansson ja Ali Jahangiri naurattavat jälleen Törnävän kesässä.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
21.05.2024 klo 1200 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
22.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
23.05.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
24.05.2024 klo 1000 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
26.05.2024 klo 1300 Miloff Tanssiopisto: Liisa Ihmemaassa / Alice in Wonderland Alvar-sali Osta liput
26.05.2024 klo 1700 Miloff Tanssiopisto: Liisa Ihmemaassa / Alice in Wonderland Alvar-sali Osta liput
11.06.2024 klo 1815 TOOTSIE, Teosesittely ja avoin harjoitus Törnävän kesäteatteri Osta liput
06.07.2024 klo 1800 TOOTSIE, Ensi-ilta Törnävän kesäteatteri Osta liput
06.07.2024 klo 1800 Tootsie, tarjoilut väliajalle Törnävän kesäteatteri Osta liput

Katso aikataulut