fbpx

Tiedotteet

Kuningas Ei! on hauska kasvukertomus

11.4.2012

Kotimainen kantaesitys on musiikin-, tanssin ja elämäntäyteinen näytelmä.

Lauantaina Seinäjoen kaupunginteatterissa saa kantaesityksensä lapsiperheen elämää vauhdikkaasti kuvaava Kuningas Ei!.

Kyseessä on aidosti koko perheelle suunnattu näytelmä.

Tarina kertoo Kiisken perheestä, jonka talouteen kuuluu ruuhkavuosia elävien uravanhempien lisäksi kolme lasta ja isoisä. Jaloissa pyörii myös laulava koira, ja vieraisilla käy naapurin tyttö.
Kierroksia tapahtumiin lisää uhmaikä, jonka koukeroissa tuntuu kamppailevan perheenjäsenistä jokainen. Varsinainen tahtoikäinen on perheen kuopus, neljävuotias Kusti-poika. Hänen tinttailustaan ei paljon jälkeen jää murrosikäinen Sakke saati naapureiden kanssa kinaava lakimies-isä Olavi.

Näytelmä onkin – paitsi ruotuun laitettavan kuopuksen – myös perheen isän kasvukertomus.

Näytelmäkirjailija Esko Janhusen kirjoittaman näytelmän lähtökohtana on Emma-palkitun Tuure Kilpeläisen lastenhitti Kuningas Ei!. Uhmaikäisen tahtoa puhkuva ralli huvittaa niin lapsia kuin aikuisiakin, joille näytelmä tarjoaa takuuvarmoja samaistumiskohtia.
Tarinaa siivittävät Kilpeläisen musiikki ja näytelmää varten hänen säveltämänsä uusi laulu, johon tekstin on tehnyt Janhunen.
– Interaktiivisuutta näytelmään tuo yleisön mahdollisuus osallistua Kuningas Ei! –lauluun. Koko yleisö saa huutaa yhteen ääneen ei!, lupaa näytelmän ohjaajaEija-Irmeli Lahti.
Se on kohtaus, jota ei ole voitu harjoitella etukäteen.
–  Menemme tilanteeseen avoimin mielin, sillä emme voi tietää, millainen vastanäyttelijä kulloinenkin yleisö on.

Uhmaikäistä perheen kunkkua, Kusti-poikaa, esittävät vuorotellen nuoret näyttelijät Viljami Kivinen Seinäjoelta ja Leevi-Eemeli Mäki Jurvasta.
Perheen vanhempia näyttelevät upeat laulajat Jari Pylväinen ja Leena Rousti. Teini-ikäisen Saken roolin tekee Osku Haavisto, Tiina-siskoa esittää Kerttu Keskikiikonen, isoisää Matti Suokonautio, laulavaa koiraa Ville Salonen ja naapurin Ainoa Anne Vihelä.

Näytelmän lavastuksen ja puvut on suunnitellut Karmo Mende. KapellimestariTimo Ristilä on sovittanut näytelmän musiikin ja säveltänyt yhden lauluista. Äänisuunnittelu on Juha Peuran ja valot Jyrki Oksaharjun. Kaarle-koiran maskeerauksen on suunnitellut Johanna Uusitontti.

Kuningas Ei!:n kantaesitys on lauantaina 14. huhtikuuta. Näytelmä on Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa huhti- ja toukokuun ajan.

Uhmateemaa käsitellään torstaina 12. huhtikuuta kello 17 järjestettävässä torikokouksessa teatteriravintolassa. Keskustelijoina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piirin edustajana terveydenhoitaja Hannele Helinko, näytelmän käsikirjoittaja Esko Janhunen ja ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Seinäjoen kaupunginteatteri tekee näytelmän tiimoilla yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piirin kanssa.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita