fbpx

Tiedotteet

Koirien Kalevalassa tanssitaan tulien kanssa

30.3.2017

Lastenteatteri palaa isosti Seinäjoen kaupunginteatteriin. Koirien Kalevala saa ensi-iltansa lauantaina 8. huhtikuuta. Veikeä sankaritaru on vauhdikas ja opettavainen seikkailu suomalaisten menneisyyteen.

Mauri Kunnaksen suosittu lastenkirja muokkailee anarkistisen HAUskasti Elias Lönnrotin keräämää Kalevalaa. Yhtälailla kuin esikuvansa, Koirien Kalevala kertoo muinaisista suomalaisista, joiden maailmaa hallitsivat taiat ja loitsut.

Christian Lindroosin dramatisoimana ja ohjaamana näyttävä, hauska ja jännittävä näytelmä tarjoaa lapsikatsojille oikeaa laatuteatteria. Kunnaksen piirrosjälkeä mukailevat koira-, susi-, kissa- ja muut eläinhahmot heräävät pukusuunnittelija Riikka Aurasmaan jäljiltä eloon veikeinä ja voimallisina. Koreografi Teemu Korjuslommin ohjaamana näyttämöllä nähdään muun muassa capoeiraa ja susien tulitanssi. Koirahahmoinen Väinämöinen taitaa kanteleen soiton ohella myös kurkkulaulun.

Lavastussuunnittelija Christer Lågland on luonut suurelle näyttämölle näyttävän muinaiskylän, joka koostuu kookkaista ja monikäyttöisistä mökkielementeistä. Mystisiä yllätyksiäkin näytelmässä on useita. Yksi on pakko paljastaa etukäteen, se on hurja lo-hi-käär-me.

Seinäjoen kaupunginteatterin Koirien Kalevalassa seikkailee koirien ja susien rinnalla myös itse kansallisrunoilija Elias Lönnrot. Häntä esittää Topi Kohonen. Väinämöisen roolissa nähdään Jani Johansson ja Louhen roolin esittää Sari Jokelin. Muissa rooleissa nähdään näyttelijät Esa Ahonen, Anna Ackerman, Jukka Puronlahti, Pekka Hiltunen, Hegy Tuusvuori sekä Jarmo Ikola, Eerik Kantokoski, Arvo JeanMichael Saarinen ja Veeti Vekola.

Näytelmän äänisuunnittelija on Sami Lust ja valosuunnittelija Hannu Raja-aho. Maskeerauksen ja peruukit on suunnitellut Jessica Rosenberg, tarpeiston ovat taituroineet Airi Lakso ja Minna Nortunen.

Jo 10 000 lippua myyty

Seinäjoen kaupunginteatterin Koirien Kalevala on herättänyt laajasti kiinnostusta ja näytelmän lipuista on ennen ensi-iltaa jäljellä enää neljännes. Koulu- ja eskariryhmät ovat ilahduttavasti täyttäneet arkipäivien päivänäytökset. Lippuja on saatavilla vielä arki-iltojen ja viikonloppujen näytöksiin. Näytelmä on teatterin ohjelmistossa tämän kevään.

Vauhdikasta näytelmää suositellaan 6 vuotta täyttäneille. Yläikärajaa sen sijaan ei ole, näytelmä sopii myös aikuisille Kunnas-faneille. Näytelmä on Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoa.

Koirien Kalevalan ensi-ilta on lauantaina 8. huhtikuuta kello 18 suurella näyttämöllä.

Teatterin ylälämpiössä on kevään ajan näytillä Mark Heidt’n Pop Art -näyttely Mauri Kunnaksen lastenkirjojen kuvituksista. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti teatterin aukioloaikoina.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti