fbpx

Tiedotteet

Kaikkien aikojen rakkaustarina mopoautossa

13.10.2014

Romeo ja Julia. Topi Kohonen ja Anna Ackerman.  Romeo ja Julia. Mari Pöytälaakso (vas.), Topi Kohonen ja Anna Ackerman.

Seinäjoen kaupunginteatterin Romeo ja Julia -näytelmässä Verona on asuntomessualue.

 

                             Päinvastaisista vakuutteluistaan huolimatta nuoret toivovat, että aikuiset olisivat heidän rinnallaan eivätkä jättäisi heitä liian aikaisin oman onnensa varaan. – Jari Sinkkonen

Tuntuu, että tämän päivän vanhemmat eivät muusta puhukaan kuin lapsistaan, sanoo Romeo ja Julia -näytelmän Seinäjoen kaupunginteatteriin ohjaava Antti Mikkola.
– Huoli ajaa vanhemmat suunniltaan. Tulevaisuuden maailma ei näytä ruusuiselta maapallon lämmetessä ja luonnonvarojen loppuessa. Edes rauha Euroopassa ei ole selviö.

Vaikka tulevaisuus näyttäisi synkältä, nuori kohtaa maailman sellaisena kuin se on ja osaamatta haikailla. Kaikki on hänelle uutta: ensisuudelma, ensirakkaus ja sydänsurut.
– Romeolle ja Juliallekin heidän sukujensa riita on täysin triviaali verrattuna siihen tunnemyrskyyn, jonka silmään he yhdessä sukeltavat.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 450 vuotta näytelmäkirjailija William Shakespearen syntymästä. Romeo ja Julia on kirjoitettu noin 420 vuotta sitten. Mikkolan sovitus on moderni. Se tarraa perheisiin ja vanhempien suhteeseen lapsiinsa.

– Keskeinen sovituksellinen elementti tekstissä on Romeon ja Julian vanhempien roolien syventäminen lisätekstein. Niiden tarkoitus on paitsi ymmärtää paremmin vanhempien taustaa ja tilannetta, tarjota myös Romeolle ja Julialle voimakkaampaa henkistä toimintaympäristöä – jopa selitystä – miksi tarinassa käy niin kuin käy.

Julian perhe, Capuletit, ovat autokauppiaita. Romeo on Montaguen grynderiperheen vesa. Verona on vanha asuntomessualue Seinäjoella. Nuoriso liikkuu mopoautoilla.
– Mopoautosta kehkeytyi tärkeä osa esitystä. Se kertoo liikuttavalla tavalla nuoren halusta aikuistua pian. Se mahdollistaa nuoren oman elämän ja liikkeen suunnan. Ja samaan aikaan se on niin pirun hauras ja vaarallinen.

Nimirooleissa näyttelevät Topi Kohonen ja Anna Ackerman. Liisu Aurasmaa on Benvolio, Jani Johansson Mercutio, Jelena Jokelin-Muilu Tybalt ja Maria Pere Paris.
Julian vanhempia näyttelevät Heikki Vainionpää ja Mia Vuorela. Romeon isä on Esa Ahonen ja äiti Mari Pöytälaakso. Isä Lorenzoa näyttelee Jukka Puronlahti ja Imettäjää Sari Jokelin.

Näytelmän lavastaja on Juha Mäkipää, valo- ja videosuunnittelija on Tiiti Hynninen. Puvut on suunnitellut Riikka Aurasmaa ja äänet Sami Silén.

Romeo ja Julia saa ensi-iltansa kahden viikon kuluttua, 25. lokakuuta suurella näyttämöllä.

Edellisen kerran Romeon ja Julian Seinäjoelle ohjasi Jouko Turkka vuonna 1968. Tuohon produktioon luomme katsauksen Seinäjoen kaupunginteatterin O-blogissa.

Katso myös vlogi: Antti Mikkola, miksi Shakespeare nyt? http://youtu.be/cowhx-LVG1Y

 

Avoin tiedotustilaisuus

Näytelmän avoin tiedotustilaisuus järjestetään keskiviikkona 22. lokakuuta kello 12.30 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Tilaisuudessa nähdään kohtauksia näytelmästä sekä esitellään sen työryhmä. Myös tilaisuuden yleisö saa totuttuun tapaan esittää kysymyksiä tekijöille.

Lisäksi yleisötyön lääninohjaaja Hanna Korhonen kertoo ryhmille valmistetusta Romeo ja Julia -opetusmateriaalista ja työpajoista.

Tilaisuuteen yleisönä osallistuu paikallisia nuoria, joista osa on osallistunut näytelmän tekoon.

 

Kuvat:

– Topi Kohonen ja Anna Ackerman näyttelevät nuoria rakastavaisia Antti Mikkolan Seinäjoen kaupunginteatteriin ohjaamassa Romeo ja Julia -näytelmässä. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

– Romeo ja Julia päätyvät sairaalan teho-osastolle. Juliaa näyttelee Anna Ackerman (oik.) ja Romeota Topi Kohonen. Lääkärinroolissa Mari Pöytälaakso. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri.

 


 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Teatterin verkkolehti

|

Tiedote / Blogi / Video / Podcast / Oppimateriaali

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
18.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
19.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
20.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
24.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1300 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie Törnävän kesäteatteri Tee varaus
25.07.2024 klo 1800 Tootsie väliajan pöytävaraus (hlömäärä) Törnävän kesäteatteri Tee varaus

Katso aikataulut