fbpx

Tiedotteet

Eräänlainen kuningasnäytelmä on täynnä esiintymisen riemua!

3.6.2013

Kuka saa kruunun? Kenellä on valta?

Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasnäyttämöllä nähdään syksyllä 2013 mielenkiintoisen yhteisöteatteriproduktion tuloksia. Eräänlainen kuningasnäytelmä tarjoaa Seinäjoen alueen harrastajanäyttelijöille mahdollisuuden kivuta kaupunginteatterin lavalle. Produktio kokoaa yhteen alueen kehitysvammaisia esiintyjiä ja muita teatterinharrastajia.

Jos lavalla on kaksi prinsessaa, kumpi silloin saa kruunun? Miksi sulhanen pakenee alttarilta? Miten vampyyrit ja lastenhoitaja liittyvät tähän kaikkeen?

Eräänlainen kuningasnäytelmä on ryhmälähtöistä yhteisöteatteria, joka perustuu osallistujien omiin unelmiin ja roolitoiveisiin. Esitys pohtii valtaa ja vallan jakautumista. Se haastaa katsojansa miettimään, kenellä on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi, ja kuka sitä oikeutta jakaa.
– Luvassa on hersyvää esiintymisen iloa ja koskettavia elämäntarinoita, ohjaajaVenla Korja kertoo.

Aiemmin teatteri-ilmaisunohjaaja Korja on ohjannut vastaavanlaisen produktion taiteellisena opinnäytetyönään Helsingin Ylioppilasteatteriin keväällä 2012.Eversti Co. -esityksessä nähtiin Ylioppilasteatterin esiintyjien lisäksi kahdeksan kehitysvammaista esiintyjää Lyhty ry:stä. Eräänlainen kuningasnäytelmäpuolestaan toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen kaupunginteatterin, Seinäjoen Seudun Kehitysvammaisten Tuki Ry:n ja Seinäjoen kansalaisopiston kanssa. Produktiota tukevat Alfred Kordelinin sivistysrahasto, Taiteen edistämiskeskus ja SKR:n Etelä-Pohjanmaan maakuntarahasto.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti