fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Yhdeksän+ kysymystä Mansikkkalle

4.10.2017

Jokaisen tulee saada olla oma itsensä! Se on Mansikkkan, vloggaaja ja YouTube-tähti Maiju Voutilaisen tärkein viesti. Mielenterveyden keskusliitto nimitti Mansikkkan vuoden 2017 Hyvän Mielen lähettilääksi ja elokuussa hänen Vartalo-videonsa palkittiin vuoden videona Tubecon-tapahtumassa.

Tiistaina 17. lokakuuta Mansikkka sekä JustimusFilmsin Sami Harmaala tapaavat pohjalaisnuoria TubeAallot-tapahtumassa Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Mansikkka, kenelle teet videoita?

Nuoret, jotka kanavaani seuraavat, ovat mielessäni aiheita valitessani. Silti en liikaa pohdi, kuka vlogiani katsoo vaan käsittelen sellaisia aiheita, joista olisin itsekin katsojana kiinnostunut.

Seuraajani ovat pääosin 13-25-vuotiaita. Itse olen 21.

Seuraatko tarkkaa strategiaa vai syntyvätkö videosi spontaanisti?

Kirjoitan ideoita ylös ja osaa käsikirjoituksista työstän pitkäänkin. Eivät videot aina käsittele jotain suurempaa aihetta. Usein tallennan koko arkipäiväni, josta sitten koostan mahdollisimman mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Vlogin mitta riippuu sisällöstä. Kunnon aiheesta voi tehdä yli 10-minuuttisenkin videon.

Mitä haluat videoillasi sanoa?

Tärkein viesti on se, että jokaisen tulee saada olla oma itsensä! Haluan nostaa esiin tabuina pidettyjä aiheita ja puhua avoimesti muun muassa mielenterveysasioista. 

Vlogista jää kiva muisto itsellekin, se on päiväkirjani.

Pyysit ihmisiä lähettämään omia kokemuksiaan tuoretta kiusaamisaiheista videota varten. Saitko paljon vastauksia?

Niitä tuli useita satoja. Kävin kaikki viestit huolellisesti läpi ja luin vlogissa niistä pätkiä. Ihmiset aktivoituvat tietyistä aiheista. Harvoin arkipäivästä syntyy keskustelua.

Taidat olla monen seuraajan terapeutti?

Saan paljon palautetta ja yksityisviestejä. Pyrin lukemaan ne kaikki. Ihmiset kysyvät minulta apua johonkin tilanteeseensa tai sitten kysellään kissoistani Nakista ja Martasta. Niistä on kenen vaan helppo puhua.

YouTube-kanavallasi on huikeat 160 000 tilaajaa ja ties kuinka paljon katsojia. Tunnistatko vaikutusvaltasi?

Ei sitä aina tajua, että tässä työssä voi omilla sanoillaan vaikuttaa suoraan. Se tuntuu hassulta ja on kieltämättä aika hurjaa. On syytä miettiä, mitä suustaan päästää. En kuitenkaan halua olla liian täydellinen tai siloteltu, se ei olisi realistista. Seuraajamäärätkin nousivat sen myötä, kun löysin oman juttuni ja uskalsin olla aito.

Ovatko puolueet jo houkutelleet sinua riveihinsä?

Eivät ole.

Onko sinulla muuta elämää?

On, onneksi! On vaikeaa erotella oma aika työstä, joka on läsnä lähes koko ajan. Välillä vloggaus on kuitenkin tietoisesti jätettävä taka-alalle.

Miten kauan aiot jatkaa?

Vloggaaminen on päätyöni tällä hetkellä. Olen keskittynyt tähän siitä lähtien, kun pääsin ylioppilaaksi vuonna 2015. Aloittaessani vuonna 2013 en osannut kuvitella, että joskus tienaisin vloggaamalla.

Ensi keväänä haen opiskelupaikkaa, sillä minulla on kova oppimisen halu. En kuitenkaan ajattele, että tämä oli nyt tässä, aion jatkaa videoiden tekemistä. Tämä on joustavaa työtä. Saan itse päättää, mitä haluan tehdä ja kuinka paljon käytän siihen aikaa.

Kuinka monta kliseekysymystä tässä tuli?

Aika monta, mutta ymmärrän kyllä. Tubetus-ilmiö alkaa vasta nyt olla laajemmin tunnettua. Monille muille olen joutunut vloggaustani selittämään, mutta en äidilleni. Hänellähän on oma kanavakin, Mamma Pia.

Kierrät Suomea tubetapahtumissa. Onko somekulttuuri yhdenmukaistanut nykynuorison?

Ei. On jännää ja mielenkiintoista, miten erilaisia lapset ja nuoret ovat eri puolilla Suomea, varsinkin pienemmissä kaupungeissa.

Mansikkka vastasi yllä oleviin kysymyksiin lokakuisena maanantaina. Samaisena päivänä hän latasi kanavalleen kiusaamista ja syrjimistä käsittelevän vlogin. Reilussa vuorokaudessa videota oli katsottu 58 765 kertaa.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
10.02.2023 klo 1730 PARRASVALOISSA Ylälämpiö Osta liput
10.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
10.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
11.02.2023 klo 1815 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
17.02.2023 klo 1200 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
17.02.2023 klo 1215 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita