fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Sohvakriitikolta: Kun teatteri juhlii

12.5.2023

Aalloilla-konsertti. Seinäjoen kaupunginorkesteri. Kuva: Pauliina Salonius

Aalloilla-konsertin teemoja oli muun muassa Seinäjoen kaupunginteatterin valmistuminen vuonna 1987. Seinäjoen kaupunginorkesteri musisoi. Kuva: Pauliina Salonius

Kun teatteri juhlii, tarjolla on uusia kokemuksia niin katsojille kuin varmasti näyttelijöillekin ja tietenkin koko teatterin väelle. Seinäjoen kaupunginteatteri juhlii vuonna 2023 syntymäpäiviään, mittariin on kertynyt jo 60 vuotta. Teatterin juhlavuoden tarjonta onkin melko juhlava. Ohjelmistossa on toinen toistaan upeampien näytelmien ja musikaalien lisäksi esimerkiksi Aalloilla-konsertti, joka nimensä mukaisesti kertoo arkkitehtipariskunta Alvar ja Elissa Aallosta. Aaltojen käsialaa oleva teatterirakennus valmistui 1987. Myös teatterin näyttämöt on nimetty Aaltojen mukaan.

Kevätkaudella Parrasvaloissa-haastattelutilaisuuksissa Seinäjoen kaupunginteatterin entiset näyttelijät ja muut työntekijät muistelivat aikaansa talossa. Teatterin taiteellisen johtajan, Pauliina Saloniuksen vetämänä tarinat ja muistelot lensivät ja nauru raikasi niin haastateltavien kuin yleisönkin kesken.

Vaikka nautin lähes poikkeuksetta jokaisesta teatterielämyksestä, jonka Seinäjoella pääsen kokemaan, tuntuu tämä meneillään oleva juhlavuosi lisäävän panoksia vielä pikkuisen lisää. Tuntuu, että kaikki tehdään vielä vähäsen paremmin ja näyttävämmin, jos mahdollista. Jännittävää juhlahumua on aistittavissa kaikkialla teatterissa. On hienoa huomata, kuinka juhlavuonna teatteria juhlitaan kokonaisuutena. Nostetaan entisiä ja nykyisiä näyttelijöitä sekä muita työntekijöitä esille, teatteritalon historiaa ja sen suunnittelijoita kunnioitetaan ja tietenkin yleisöä hellitään mielenkiintoisella sisällöllä. Oma uteliaisuuteen taipuva mieleni on pitänyt erityisen paljon sosiaalisessa mediassa julkaistuista teatterin henkilökunnan My Day -sisällöistä. On mielenkiintoista päästä kurkistamaan esimerkiksi näyttelijän tai vahtimestarin normaaliin työpäivään.

Välillä tulee mieleen, että kuka näitä tempauksia oikein keksii, kun teatteri kutsuu The Addams Familyn lavasteisiin luovuttamaan verta tai kun silmiin osuu käsityöihmisille sopiva Sukkia ja teatteria -illan mainos. Paikka oli tietenkin varattava ihan saman tien. Illassa julkaistiin Tunteiden tekijät -villasukkaohje ja sukan aloittamiseen oli tarjolla neuvontaa. Aivan huikeita ideoita, todellista ”laatikon ulkopuolista” ajattelua!

Olen ylpeä ja kiitollinen siitä, että meillä on Seinäjoella näin hieno, monipuolinen ja ammattimainen teatteri. Mikäpä sen parempaa kuin päästä nauttimaan taitavien ja kekseliäiden teatterin tekijöiden aikaansaannoksista. Odotan innolla, mitä kaikkea onkaan vielä tulossa. Kiitos Seinäjoen kaupunginteatteri ja sen tekijät!

MOONA HAAPOJA 
Seinäjoen kaupunginteatterin sohvakriitikko v. 2022–2023


 

Sohvakriitikot ovat valikoitu joukko teatteritaiteen ystäviä, jotka katsovat Seinäjoen kaupunginteatterin esityksiä ja kirjoittavat niistä arvion teatterin blogiin.

 

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
17.04.2024 klo 1900 Luolamies Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
18.04.2024 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
19.04.2024 klo 1915 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1300 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1315 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
20.04.2024 klo 1800 Ronja ryövärintytär Alvar-sali Osta liput
20.04.2024 klo 1815 Ei kertonut katuvansa Elissa-katsomo Osta liput
23.04.2024 klo 1900 Rosa Liksom Napakymppi Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita