fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Seinäjoen kaupunginteatteri on menestyjäyritys

7.9.2015

Seinäjoen kaupunginteatteri on menestyjäyritys

Teatteriesitys on ainutlaatuinen kokemus, joka kerta ja aina uudelleen. Seinäjoen kaupunginteatterin uusi johto lupaa yleisölle isoja elämyksiä vastaisuudessakin.

Seinäjoen kaupunginteatterin uusi toimitusjohtaja Markko Heinonen aloitti toimessaan elokuun alussa.
Talo on Heinoselle ennestään tuttu. Hän toimi teatterin tuottajana kolmen vuoden ajan vuosituhannen vaihteessa. Kaupunki on hänen mukaansa muuttunut.
– Seinäjoki on entistä vireämpi kulttuurikaupunki, jonne tullaan ympäristökunnista ja kauempaakin hakemaan elämyksiä teatterista ja muista tapahtumista.

Seinäjoelle Heinonen siirtyi Turusta Linnateatterin tuottajan pestistä. Hän on toiminut teatterialalla myös toimitusjohtajana ja myyntipäällikkönä, ja työskennellyt muun muassa Kansallisteatterissa, Aleksanterin teatterissa ja Musiikkiteatteri UIT:ssa.

Aisaparikseen, uudeksi taiteelliseksi johtajaksi, Heinonen saa vuodenvaihteessa Christian Lindroosin. Lindroos valittiin Vesa Tapio Valon seuraajaksi toukokuussa.
Yhdessä kaksikko on jo suunnitellut teatterin tulevaa ohjelmistoa. Luvassa on isoja musikaaleja, lastenteatteria ja vahvaa draamaa – vaikuttavia elämyksiä.
– Teatteri on liveä. Elävä esitys on meidän tuotteemme ja sillä teatteri erottuu muun muassa passiivisesta liikkuvan kuvan tuijottamisesta, sanoo Heinonen.

Teatterissa töitä tehdään yhdessä

Yritysmaailmassa teatteriala on omanlaisensa. Koko esityskentällä eletään haastavia aikoja.
– Taloudellisesti Seinäjoen kaupunginteatteri on vakavarainen. Tavoitteena on paitsi kiinnostavan ohjelmiston tarjoaminen ja korkean laadun ylläpito myös uusien yleisöjen tavoittaminen, suuntaa Heinonen.
Hän viittaa tuoreeseen yleisötutkimukseen:
– Suomessa on sukupolvia, jotka ovat tottuneet käymään ahkerasti teatterissa, mutta on myös ryhmiä, jotka eivät ole ottaneet sitä tavakseen. Muualla Euroopassa, esimerkiksi teatterikaupunki Lontoossa teatterista kiinnostuneinta yleisöä ovat 26–44-vuotiaat.

Heinonen on iloinen Seinäjoen kaupunginteatterin maaliskuussa saamasta Vuoden Teatteri -palkinnosta. Hän kuitenkin muistuttaa, että tittelin päälle ei voi jäädä leijailemaan.
– Työn pitää jatkua, eikä tekeminen saa olla pientä. Seinäjoen kaupunginteatterissa tehdään laadukasta työtä. Hienoa on, että sitä tehdään hyvällä hengellä, yhdessä.

Oman toimialansa parhainten joukossa

Kauppalehti Oy:n tutkimus- ja analyysiyksikkö, Balance Consulting nimesi Seinäjoen kaupunginteatterin menestyjäyritykseksi vuodenvaihteessa. Luokitus on suoritettu vuosien 2012-2013 tilinpäätöstietojen pohjalta.

Menestyjä-sertifikaatin saaneen yrityksen ominaisuuksia ovat vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvalmius, perusteluissa todetaan. ”Tunnuslukujen perusteella yritys on sijoittunut sekä kaikkien suomalaisten yritysten että oman toimialansa parhaimpien yritysten joukkoon.”
Kulttuurin ja viihteen alalla Seinäjoen Kaupunginteatteri Oy on listalla 15. sijalla, ennen muita kotimaisia teattereita. Sen perään sijoittuvat muun muassa Finlandia-talo Oy ja Lahden Sibeliustalo Oy.

Seinäjoen kaupunginteatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen aloitti uudessa toimessaan elokuussa.

Seinäjoen kaupunginteatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen aloitti uudessa toimessaan elokuussa.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
02.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
02.02.2023 klo 1915 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1000 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
03.02.2023 klo 1315 Äitiä ikävä Elissa-katsomo Osta liput
03.02.2023 klo 1900 Groan Ups - Komedia kypsymisestä Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1300 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
04.02.2023 klo 1800 Patruunatehdas Alvar-sali Osta liput
07.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1200 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput
08.02.2023 klo 1800 Maailman ympäri 80 päivässä Elissa-katsomo Osta liput

Katso aikataulut

Tiedotteet

Lue tiedotteita