fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Mauri Kunnas

20.3.2017

Mauri Kunnas syntyi vuonna 1950 Vammalassa, kirjoitti ylioppilaaksi 1969 ja valmistui graafikoksi Suomen Taideteollisesta korkeakoulusta 1975.

Kunnas on toiminut muun muassa pilapiirtäjänä eri lehdissä ja on nykyisin vapaa kirjailija ja taiteilija. Hän sai Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013.

Mauri Kunnaksen ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979. Siitä alkoi hänen poikkeuksellisen menestyksekäs uransa.

Kunnas on valloittanut koko maailman kirjoillaan. Niitä on käännetty 33 kielelle ja julkaistu kaikkiaan 36 maassa. Viimeisimmät aluevaltaukset ovat Turkki, jossa julkaistiin Yökirja ja Hurjan hauska autokirja sekä Brasilia, jossa Piitles sekä Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus julkaistiin vuonna 2015. Robin Hood julkaistiin vuoden 2010 aikana kahdeksalla eri kielellä. Se innosti Kunnas-kustantajien joukkoon jälleen myös ruotsalaiset, joiden edellisestä Kunnas-kirjasta oli ehtinyt kulua 15 vuotta. Muut käännöskielet ovat espanja, fääri, italia, katalaani, norja, romania ja saksa.

Kaikkein menestynein Kunnaksen kirja on Joulupukki, joka on käännetty 26 kielelle. Kunnaksen kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä lähes seitsemän miljoonaa kappaletta.

JELENA JOKELIN-MUILU
Seinäjoen kaupunginteatterin teatterikuraattori

Ohjelmistossa

Koirien Kalevala

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.