fbpx

Teatterin verkkolehti

Blogi

Lainahöyhenissä ja muissa niksivälineissä

23.2.2016

Niksi-Pirkassa on 42 vuoden aikana esitelty 275 sukkahousuniksiä ja 7 korkokenkäkonstia, mutta vain yksi höyheniä hyödyntävä niksi. Mitenkähän ne oikein meinaavat pärjätä Lainahöyhenissä?

Maalailin saunasuojaa saunan kattoon, mutta en aivan ylettynyt. Kun laitoin jalkaan kymmenen sentin korkkarit, työ sujui nopeammin ja tuli huiman naisellinen olo. (Niksi-Pirkka 9/2014)

Luultavasti pärjäävät oikein hyvin ja aivan omilla konsteilla. Katsojan odotukset ainakin ovat valmiiksi katon tuntumassa, kun näyttämöllä yhdistyy kaksi Seinäjoen kaupunginteatterin vankkaa linjaa: näyttävät musikaalit ja jalat alta vievät farssit.

Syvämietteiset tekstit ja draamat saattavat jäädä pysyvästi mieleen, mutta jostain syystä niin tekevät myös kiusalliset väärinkäsitykset, naiseksi pukeutuneet miehet ja täydellisellä ajoituksella paukkuvat ovet.

Franz Kafka, Volter Kilpi ja Kahdeksan surmanluotia pitävät hallussa ykköstiloja omissa TOP 100 -listoissani, mutta heti kärjen takana luuraavat Marx-veljekset, Kunnon sotamies Svejk ja Seinäjoen kaupunginteatterin Rocky Horror Show vuodelta 1995.

Luulen, että lainahöyhenissäkin tulee viihdyttyä. Aivan kuin Rocky Horror Shown lisäksi myös Dance of the Vampiresin, Hello Dollyn, My Fair Ladyn ja muiden seinäjokelaisten musikaalien kanssa. Ja pahaa pelkään, että helposti tulee naurettua ääneen, kuten kävi myös Piukkojen paikkojen, Sukuvian, Hulvattoman hotellin, Linjat kuumina ja Puhtaana käteen -musikaalien parissa.

Lainahöyhenissä

Lainahöyheniin johdattava valokuva kimaltavien korkokenkien, mustien stay up -sukkien ja nahkahameen koristamista sääristä ei voi olla vetämättä katseita puoleensa. Saattaa olla, että jossain tajunnan pohjalla tuota vaikutelmaa hieman värittää myös ajatus siitä, että nämä sääret kuuluvat luultavasti miehelle. Mutta se on karskille pohjalaiselle miehelle vain tarpeellista siedätyshoitoa, kuten lienee koko musikaali. Yhtä aikaa kutkuttavan koukuttava ja syvällisen kouliva.

Miksi siivotessa pitäisi pukeutua ryönärytkyihin? Satsaa tyyliin ja ryhdy kotihengettäreksi! Iltapukua saa käyttää liian harvoin. Kun käytät korkokenkiä tiskatessa, imuroidessa ja pölyjä pyyhkiessä, pysyy ryhtikin parempana. (Niksi-Pirkka 8/2006)

Seinäjoen kaupunginteatteria vuosikymmeniä seuranneena voi myös aavistella, että Lainahöyhenissä on kaupan päälle luvassa aikaa ja rahaa säästävä reissu New Yorkiin. Oikein hyvä niksi sekin, jota voi esitystä odotellessa täydentää myös seuraavalla oivalluksella:

Älä osta ulkomaan matkoilta hinnakasta matkamuistorihkamaa, jota tulee jälkeenpäin harmiteltua. Kotimaan kirpputoreilla olet harkitsevaisempi ja löydät pikkurahalla paljon kauniimpia muistoesineitä samoista maista. (Niksi-Pirkka 4/2004)

ANSSI ORRENMAA
Vapaa eteläpohjalainen kirjoittaja, joka tiivistää monimutkaisia asioita nikseiksi ja TOP 100 -listoiksi. (www.anssiorrenmaa.fi)

Ohjelmistossa

Lainahöyhenissä

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
La 18.09.18:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 24.09.12:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 24.09.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 25.09.13:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 25.09.18:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 25.09.18:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
Pe 01.10.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 01.10.19:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
La 02.10.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 02.10.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 08.10.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 08.10.19:15Elissa, StudionäyttämöHyvinvointivalheTilaa »
La 09.10.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 09.10.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 15.10.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet