fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Tutustu teatterimme poikkeusajan turvaohjeisiin täällä.

Miten teatteriin pitää pukeutua? Saako esityksen aikana mennä vessaan? Onko takki pakko jättää narikkaan? Voiko katsomossa syödä omia eväitä? Saako laulaa kappaleiden mukana? Saako nousta tanssimaan? Saako ottaa valokuvia tai selfieitä tai voiko puhelimeen vastata esityksen aikana? Tässä vastaus näihin ja moniin muihin usein esitettyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pukukoodi?

Vastoin ikivanhaa käsitystä, sinun ei tarvitse pukeutua mitenkään erityisen juhlavasti. Monet toki tykkäävät tehdä niin, koska tällöin illasta tulee juhlavampi ja varsinkin naiset saavat aika harvoin tilaisuuden pynttäytyä kunnolla. Usein pariskunnat ja seurueet jatkavat iltaansa esim. illallisen merkeissä, joten silloin on mukava pistääkin päällensä jotain vähän astetta parempaa seppälää. Tämä ei kuitenkaan ole mikään sääntö – sinua ei todellakaan käännytetä ovelta, jos päälläsi on farkut, t-paita ja lenkkarit.

Tule sellaisena kuin olet! Jokainen katsoja on meille yhtä arvokas, on päällä mitä tahansa.

Milloin näytökseen pitää saapua?

Tule teatteriin ajoissa. Ensimmäinen soitto/kuulutus soi 10 minuuttia ennen esityksen alkua, ja tällöin katsomon ovet avataan. Esityksen lähestymisestä tiedottavat soitot soivat vielä 5 minuuttia ja viimeisen kerran 3 minuuttia ennen esityksen alkua. Kun katsomon ovet suljetaan, et pääse enää sisään ennen väliaikaa. Studionäyttämön eli Elissa-näyttämön ovet avataan 5 minuuttia ennen esityksen alkua.

Esityksen aikana kulkeminen häiritsee muita katsojia ja siksi on otettu tiukka käytäntö siitä, että kun esitys on alkanut, on sinun odotettava väliaikaa päästäksesi sisään. Esityksen ollessa käynnissä annetaan yleisölle ja näyttelijöille täysi rauha. Vessassakäynti sallitaan.

Maksaako narikka?

Naulakkopalvelumme on nykyään maksuton. Suositus on, että takit ja reput jätetään naulakkoon. Jos joku nyt kuitenkin ehdottomasti haluaa pitää takin matkassaan, hän voi sen tehdä.

Uskaltaako narikkaan jättää arvoesineitä?

Isommat laukut ja reput kuuluvat narikkaan, vaikka kuinka olisi arvoesineitä joukossa. Aulahenkilökuntamme on paikalla sitä varten, että he vartioivat jokaista naulakkoon jätettyä kassia ja takkia esityksen ajan. Ole siis aivan huoletta!

Miten löydän istumapaikkani?

Teatterilipussasi (Alvar-salin esityksissä) lukee joko VASEN tai OIKEA. Samat tunnisteet löydät ylälämpiöstä. Katsomoon johdattaa kaksi ovea, joiden yläreunassa lukee joko VASEN tai OIKEA. Lisäksi lipussasi on rivi- ja paikkanumero. Rivinumeron löydät jokaisen penkkirivin päädystä alareunasta. Paikat on merkitty penkin yläreunaan. Jos et löydä paikkaasi, vahtimestarimme opastaa sinut perille.

Voiko katsomossa käyttää kännykkää?

Sulje matkapuhelimesi tai laita se lentokonetilaan esityksen ajaksi. Päällä ollessaan kännykät aiheuttavat häiriöitä äänentoistoon.

Saako teatterissa valokuvata?

Lämpiöissä saa kuvata! Valokuvaaminen tai videokuvaaminen esityksen aikana/esityksestä taas on ehdottomasti kielletty. Selfiet ennen esitystä siis.

Voiko katsomossa syödä omia eväitä?

Juomapullojen ja omien eväiden (sipsit, popparit, rapisevat karkkipussit jne.) katsomoon vieminen on valitettavasti kiellettyä. Eväiden syöminen aiheuttaa ääntä, mahdollisesti sotkua ja häiritseviä tuoksuja. Jos on karkkeja paperipussissa, voi Fazer-ravintolasta hakea niille pahvimukin. Vesipullon saa ottaa katsomoon.

Voiko esityksiin osallistua?

Useimmiten esityksemme eivät ole osallistavia. Mukana laulamista ei katsota oikein suopeasti, ellei sitä ole näyttämöltä käsin erikseen pyydetty. Vierustoverisi saattaa haluta kuulla mieluummin näyttelijän tulkinnan kuin omasi.

Pystyyn pomppaaminen on valitettavasti kielletty, koska tällöin takanasi olevat eivät näe näyttämölle. Voit tietysti varata paikkasi takarivistä, jos tiedät valmiiksi, että tulet tanssimaan. Poikkeustapauksissa, jolloin esityksessä näyttelijä pyytää kaikkia nousemaan ja jorailemaan, se on enemmän kuin suotavaa. Tietysti, jos istut jonkun rivin päädyssä ja sinua alkaa tanssituttamaan, kukaan ei kiellä sinua nousemasta sivurappusille biisin ajaksi hytkymään.

Saako taputtaa?

Taputa, kun siltä tuntuu. Näyttelijät rakastavat väliaplodeja! Loppukiitoksissa  saat huutaa myös ”bravo” ja nousta seisomaan, jos tulee sellainen olo. Mikään ei ole hienompi tapa kiittää lavalla olijoita, kuin standing ovation!

Entä jos itkettää?

Itke, kun itkettää, naura, kun naurattaa!

Voiko näyttelijöille antaa lahjoja?

Kiitoskukat ja muut huomionosoitukset näyttelijöille voi jättää ennen esitystä tai väliajalla naulakkohenkilökunnalle. Toimitamme muistamiset näyttelijöille esityksen jälkeisiä kiitoksia varten. Aulassa on myynnissä myös yksittäisiä ruusuja. Niitä voi ostaa muistamiseksi muutaman euron hintaan. Alkoholimuistamiset, esim. viinipullo, pitäisi laittaa peitettyyn lahjapussiin.

Mistä saa käsiohjelmia ja tietoa näytelmistä?

Tekijätiedot sekä näytelmää ja sen teemoja käsitteleviä artikkeleita löydät näytelmäkohtaisilta verkkosivuilta sekä blogistamme.

Onko esityksissä kovia ääniä?

Räjähteistä ja kovista äänistä varoitetaan etukäteisilmoituksella.

Miten esteellisyys on huomioitu?

Teatterin katsomoissa on paikkoja pyörätuoliasiakkaille. Muistathan kertoa pyörätuolipaikkatarpeesta jo lippuja varatessasi/ostaessasi.  Katsomokerroksiin pääsee aulasta hissillä. Aulahenkilökunta avustaa pyörätuoliasiakkaita.

Näytöksissä käytettävä savu, teatteriusva, on täysin vaaratonta. Pyrimme järjestämään jokaisesta näytelmästä myös tuoksuttomia esityksiä, jolloin tuoksuttomuutta toivotaan myös katsojilta.

Kuka vastaa lisäkysymyksiin?

Minkä tahansa asian tai ongelman kanssa voit kääntyä vahtimestarimme puoleen. Hän on paikalla yleisöä varten!

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
Su 18.04.16:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
Ke 21.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.13:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 24.04.18:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
To 29.04.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
Pe 30.04.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 04.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ke 05.05.10:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
To 06.05.10:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
To 06.05.18:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Pe 07.05.19:00AlvarHumiseva harjuTäynnä
La 08.05.16:00NetTicket Live - striimiPeppi Pitkätossu -striimiesitysTilaa »
La 08.05.16:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä
Ti 11.05.12:00AlvarPeppi PitkätossuTäynnä

Katso aikataulut

Tiedotteet