fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Miten teatteriin pitää pukeutua? Saako esityksen aikana mennä vessaan? Pitääkö takki jättää narikkaan? Voiko katsomossa syödä omia eväitä? Saako ottaa valokuvia? Lue vastaus usein esitettyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pukukoodi?

Teatteriin tullessa ei tarvitse pukeutua mitenkään erityisen juhlavasti. Moni toki tykkää tehdä niin, koska tällöin illasta tulee juhlavampi ja usein seurueet jatkavat teatterista päivälliselle.

Milloin näytökseen pitää saapua?

Tule teatteriin ajoissa. Ensimmäinen soitto/kuulutus kuullaan 10 minuuttia ennen esityksen alkua ja katsomon ovet avataan. Seuraavat soitot kuullaan 5 minuuttia ja 3 minuuttia ennen esityksen alkua. Kun katsomon ovet suljetaan sisään ei pääse ennen väliaikaa. Elissa- ja Verstas-näyttämöiden ovet avataan 5 minuuttia ennen esityksen alkua.

Esityksen ollessa käynnissä kanssakatsojille ja näyttelijöille annetaan täysi rauha. Mahdollinen vessakäynti on sallittu.

Maksaako narikka?

Naulakkopalvelumme on maksuton. Suositus on, että takit ja reput jätetään naulakkoon. Jos joku nyt kuitenkin ehdottomasti haluaa pitää takin matkassaan, hän voi sen tehdä.
Huomioithan, että päivänäytöksissä ei ole naulakkopalvelua.

Uskaltaako narikkaan jättää arvoesineitä?

Isommat laukut ja reput kuuluvat narikkaan. Aulahenkilökuntamme on paikalla sitä varten, että he vartioivat naulakkoon jätettyä takkeja ja laukkuja esityksen ajan. Ole siis aivan huoletta!
Huomioithan kuitenkin, että päivänäytöksissä ei ole naulakkopalvelua.

Miten löydän istumapaikkani?

Teatterilipussasi (Alvar-salin esityksissä) lukee joko VASEN tai OIKEA. Samat tunnisteet löydät ylälämpiöstä: Katsomoon johdattaa kaksi ovea, joiden yläreunassa lukee joko VASEN tai OIKEA. Lisäksi lipussasi on rivi- ja paikkanumero (kaikki katsomot). Rivinumeron löydät jokaisen penkkirivin päädystä alareunasta. Paikat on merkitty penkin yläreunaan. Jos et löydä paikkaasi, vahtimestarimme opastaa sinut perille.

Voiko katsomossa käyttää kännykkää?

Sulje matkapuhelimesi tai laita se lentokonetilaan esityksen ajaksi. Päällä ollessaan kännykät aiheuttavat häiriöitä äänentoistoon.

Saako teatterissa valokuvata?

Lämpiöissä saa kuvata! Valokuvaaminen tai videokuvaaminen esityksen aikana/esityksestä on ehdottomasti kielletty. Selfiet ennen esitystä siis.

Voiko katsomossa syödä omia eväitä?

Juomapullojen ja omien eväiden (sipsit, rapisevat karkkipussit jne.) katsomoon vieminen on kiellettyä. Eväiden syöminen aiheuttaa ääntä, mahdollisesti sotkua ja häiritseviä tuoksuja. Jos on karkkeja paperipussissa, voi teatteriravintolasta hakea niille pahvimukin. Vesipullon saa ottaa katsomoon.

Voiko esityksiin osallistua?

Itke, kun itkettää, naura, kun naurattaa ja taputa halutessasi. Näytelmän työryhmä rakastaa väliaplodeja! Loppukiitoksissa saa huutaa myös ”bravo” ja nousta seisomaan. Mikään ei ole hienompi tapa kiittää lavalla olijoita kuin standing ovation!

Voiko tekijöille antaa lahjoja?

Kiitoskukat ja muut huomionosoitukset voi jättää ennen esitystä tai väliajalla naulakkohenkilökunnalle. Toimitamme muistamiset esityksen jälkeisiin kiitoksiin. Alkoholimuistamiset, esim. viinipullo, tulee laittaa peitettyyn lahjapussiin.

Mistä saa käsiohjelmia ja tietoa näytelmistä?

Tekijätiedot sekä näytelmää ja sen teemoja käsitteleviä artikkeleita löydät näytelmäkohtaisilta verkkosivuilta sekä blogistamme.

Onko esityksissä kovia ääniä?

Räjähteistä ja kovista äänistä varoitetaan etukäteisilmoituksella.

Miten esteellisyys on huomioitu?

Teatterin katsomoissa on paikkoja pyörätuoliasiakkaille, jotka varataan suoraan lipunmyynnistä (eivät siis ole saatavilla verkkokaupasta). Muistathan kertoa pyörätuolipaikkatarpeesta jo lippuja varatessasi tai ostaessasi.  Katsomokerroksiin pääsee aulasta hissillä. Aulahenkilökunta avustaa pyörätuoliasiakkaita.

Näytöksissä käytettävä savu, teatteriusva, on täysin vaaratonta. Pyrimme järjestämään jokaisesta näytelmästä myös tuoksuttomia esityksiä, jolloin tuoksuttomuutta toivotaan myös katsojilta.

Alvar-salissa on käytössä induktiosilmukka. Äänensiirtojärjestelmä toimii parhaiten rivien 2-5 reunapaikoilla, lisätietoja saat lipunmyynnistämme.

Kuka vastaa lisäkysymyksiin?

Minkä tahansa asian tai ongelman kanssa voit kääntyä vahtimestarimme puoleen. Hän on paikalla yleisöä varten!

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
21.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut