fbpx

Henna Sormunen

Talon näyttelijä

Henna Sormunen.

Näyttelijä, FIA

Syyskaudella 2021 näyttelijä Henna Sormunen on Hiirenloukun neiti Casewell, Humiseva harju -näytelmän Isabella sekä Tämä on ryöstö! -komedian Oikku.

Sormunen on Teatterikorkeakoulusta näyttelijäntaiteen koulutusohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2018 valmistunut näyttelijä. Seinäjoen kaupunginteatteri on hänen ensimmäinen näyttelijäkiinnityksensä. Syyskauden 2019 Lapualaisoopperassa näytteli Vähätalon roolin.

Sormunen on kotoisin Sauvosta, Varsinais-Suomesta. Teatteria hän on tehnyt pienestä saakka. Opiskeluaikanaan Sormunen vieraili mm. YLEn radioteatterissa ja Kansallisteatterissa sekä taiteellisen opinnäytetyönsä (Baikal Brothers Ky., ohj. Leea Klemola) yhteydessä Kokkolan, Jyväskylän ja Kotkan kaupunginteattereissa, Tampereen teatterissa, Aurinkoteatterissa Universumilla sekä Tampereen Teatterikesässä.

Sormunen on vuonna 2018 perustetun vapaan teatteriryhmä Vaurioteatterin toinen perustajajäsen. Vaurioteatterin HOME SWEET HOME (2019) oli UNIMA Finlandin nukketeatterikatselmus Komeetta 2018:n palkittu teos ja esitys vieraili mm. Nukketeatteri Sampossa. Näyttelijäntyön ohella Sormusen erityisiä kiinnostuksen kohteita teatterin alueella ovat myös mm. kirjoittaminen, nukketeatteri, ohjaaminen ja improvisaatioteatteri.