Eric Idle - John du Prez

Monty Python­in Spamalot

Ensi-ilta
6.7.2019

Liput
37 €

Näyttämö
Törnävä

Kesto sis. väliajan
2 h 30 min

Kesän hauskin ja loisteliain musikaalikomedia nähdään Törnävän kesäteatterissa, Seinäjoella.

Klopoti-klop ja SPAM-A-LOT!

Kuningas Arthur ja (muihin tehtäviin täysin sopimattomat) pyöreän pöydän ritarit kopsuttelevat kesällä keskiajan Englannista meidän päiviimme saakka. Pähkähullu broadway-musikaali sekoittaa mytologisen tarinan ja glamööriä tihkuvat musikaalikliseet odottamattomiin käänteisiin ja hullunkurisiin hahmoihin.

Jumalalta saatu tehtävä etsiä Graalin malja johdattaa ritarit seikkailuun, jossa sanavarastoltaan sangen rajoittuneet Ni-ritarit uhkaavat ritareiden henkeä, rääväsuinen fransmanni pelottelee ilmavaiva-aseellaan ja viattomasta luontokappaleesta paljastuu verenhimoinen peto. Vastustajat ovat kaikin puolin sisukasta sorttia: vaikka kädet ja jalat olisi sivallettu miekalla irti, kieli on kyllä terässä! Päät onkin pidettävä joko pystyssä tai kohdattava hirvittävän kummallinen kuolema.

Sananikkari Mikko Koivusalon suomentaman musikaalin ensi-ilta on 6. heinäkuuta. Rooleissa Törnävän kesäteatterin lavalla nähdään Aku Hirviniemi, Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson, Juha Hostikka,  Henrik Hammarberg, Pihla Pohjolainen, Lauri Ketonen, Jyri Numminen, Annina Rubinstein, Eeva Markkinen ja Ville Ortenvuori. Musikaalin ohjaa Mika Eirtovaara.

Törnävän kesäteatteri on Seinäjoen keskustan tuntumassa (ei monenkaan kilometrin päässä osoitteessa Törnävänsaarentie 1). Liki 700-paikkainen kesäteatterin katsomo on katettu ja teatterivieraita palvelee Törnävän kesätetterin kesäravintola. Esitykset yltävät elokuun loppuun saakka.

Finland, Finland, Finland – finally in Finland!

Spamalot perustuu Monty Pythonin hullu maailma -elokuvaan vuodelta 1975. Broadway-ensi-iltansa musikaali sai 2005 ja Tony-palkittiin vuolaasti. Musikaalin on elokuvakäsikirjoituksen pohjalta kirjoittanut kuusipäisen Monty Python -ryhmän jäsen Eric Idle. Hän on myös säveltänyt pääosan lauluista. Näyttämömusiikki ja orkesterisovitukset ovat John DuPrez’n käsialaa. Komediaryhmän tutuista lauluista musikaalissa kuullaan muun muassa Life of Brian -elokuvan Always Look On The Bright Side Of Life sekä vuodelta 1980 Finland, Finland, Finland.

Monty Python 50 vuotta!

Spamalot-musikaalin Suomen ensiesitys kesällä Seinäjoella 2019 juhlistaa samalla brittiläisen komediaryhmän 50. merkkivuotta. Monty Python’s Flying Circus -sarjaa tehtiin vuosina 1969–1974. Sitä alettiin esittää Suomessa 1972, mutta hyllytettiin pian 20 vuodeksi. Monty Python and the Holy Grail -elokuva (1975) nähtiin suomeksi 1982. Lisäksi Monty Python on tehnyt muun muassa elokuvat Life of Brian (1979) ja The Meaning of Life (1983).

Monty Pythonin muodostivat Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones ja Michael Palin.

Lue arvosteluita

Yökukkujan sekalaiset -blogi

“Suomi, AD 2019. Heinäkuisen aamun sää oli raikas kuin lohikäärmeen röyhtäys, mutta minulla oli tehtävä. Minä, ympäripyöreän pödyn ritaritar söörleidi Blogalot olin kuullut, että helteen masentamasta Suonen Suomenmaasta löytyisi piristysruiske. Sen nimi oli Spamalot ja sen kanssa kosketuksiin joutuneet kertoivat uskomattomia tarinoita sen ihhihhihmeitätekevästä vaikutuksesta.” Lue lisää

Paljon melua teatterista -blogi

“Toiveet, haaveet ja odotukset olivat superkorkealla heti siitä asti kun ensimmäiset tiedot tämän kesän Törnävän esityksestä tulivat julki.” » Lue lisää

Teatterinna-blogi

“Kuningas Arthur (Juha Hostikka) kiertää valtakuntaansa Patsyn (Lauri Ketonen) kanssa ja etsii itselleen urheaa ritarijoukkiota. Porukkaa sitten löytyykin, urheampaa ja ei niin urheaa, ja ritarijengi on kasassa.” » Lue lisää

Perille-blogi

“Jos fanitat Monty Pythonin huumoria, suuntaa Törnävän kesäteatteriin Seinäjoelle!”  » Lue lisää

Musikaalimatkassa-podcast

“Kesäteatterikiertueemme vie meidät seuraavaksi Törnävän kesäteatteriin Spamalot-musikaalia katsomaan.” » Kuuntele

Kulttuuritoimitus

“Seinäjoen kesäteatterin Spamalot on kulttuuriteko ja pakkorasti jokaiselle Monty Python -fanille” » Lue lisää

One night in theatre -blogi

“Monty Pythonin Spamalot on yksi hyvänmielenmusikaaleistani, ja on aina mukavaa nähdä se uudelleen.” » Lue lisää

Demokraatti

“Teatteriarvio: Spamalot on viihdettä hyvällä tatsilla ja sopivan huonolla maulla” » Lue lisää

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi

Tulipahan sekin ihme itse koettua, että näki lehmän lentävän…” » Lue lisää

Teatterin lumoa -blogi

“Spamalot oli sekä pikkuriikkinen että eeppinen spamaus.”  » Lue lisää

Smack the Jack -blogi

“Tervetuloa keskiaikaiseen Englantiin. Täällä hallitsee kuningas Arthur, joka on saanut tehtäväkseen löytää pyhän Graalin maljan.” » Lue lisää

Aina eturivissä -blogi

“Monty Python on komediaryhmänä ansaitusti legendojen joukossa.” » Lue lisää

Susiparin blogi

“Monty Pythonin elokuvat ja televisiosarjat ovat molempien susien suosiossa ja kun Seinäjoen teatteri ilmoitti tekevänsä Monty Pythoniin perustuvan kesäteatterimusikaalin, ei tarvinnut miettiä käydäänkö se katsomassa.” » Lue lisää

 

 

Lue Spamalot-tiedotteita ja lehtijuttuja

 

Tiedätkö, mikä on Excalibur?

Sellainen oli nimeltään kuningas Arthurin taianomainen miekka, jonka piti siivittämän hänet voittoisiin taisteluihin. Myyttisen miekan Arthur sai Järven neidolta. Toisen tarinan mukaan Arthur ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta sai vedettyä miekan irti kivestä tai alasimesta.

Lue lisää

Kuningas Arthur Juha Hostikka Järven neito Anna Victoria Eriksson Sir Lancelot Aku Hirviniemi Sir Galahad Olli Rahkonen Sir Robin Henrik Hammarberg Sir Bedevere Ville Orttenvuori Patsy Lauri Ketonen Muissa rooleissa Pihla Pohjolainen, Jyri Numminen, Annina Rubinstein ja Eeva Markkinen

Suomennos Mikko Koivusalo Ohjaus Mika Eirtovaara Lavastussuunnittelu Juho Lindström Pukusuunnittelu Riikka Aurasmaa Musiikin tuotanto Pekka Siistonen / Stone Factory Oy Koreografia Jyri Numminen  Kampaukset, peruukit ja maskeeraus Karoliina Mäki Äänisuunnittelu Sami Lust

Monty Python’s SPAMALOT

Book & Lyrics by ERIC IDLE Music by JOHN DU PREZ & ERIC IDLE

A new musical lovingly ripped off from the motion picture “Monty Python and the Holy Grail” From the original screenplay by Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin

Original Broadway Production produced by Boyett Ostar Production, The Shubert Organization, Arielle Tepper Madover, Stephanie McClelland/Lawrence Horowitz, Elan V McAllister/Allan S. Gordon, Independent Presenters Network, Roy Furman, GRS Associates, Jam Theatricals, TGA Entertainment and Clear Channel Entertainment

Spamalot

Spamalot

Spamalot. Aku Hirviniemi.

Spamalot. Aku Hirviniemi.

Spamalot. Lauri Ketonen (oik.) ja Juha Hostikka, Aku Hirviniemi (vas. ylh.).

Spamalot. Lauri Ketonen (oik.) ja Juha Hostikka, Aku Hirviniemi (vas. ylh.).

Spamalot. Juha Hostikka ja Anna Victoria Eriksson.

Spamalot. Juha Hostikka ja Anna Victoria Eriksson.

Spamalot.

Spamalot.

Spamalot. Annina Rubinstein (oik.), Eeva Markkinen ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Annina Rubinstein (oik.), Eeva Markkinen ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Juha Hostikka (oik.), Annina Rubinstein, Eeva Markkinen, Lauri Ketonen ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Juha Hostikka (oik.), Annina Rubinstein, Eeva Markkinen, Lauri Ketonen ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Juha Hostikka, taustalla Eeva Markkinen ja Annina Rubinstein.

Spamalot. Juha Hostikka, taustalla Eeva Markkinen ja Annina Rubinstein.

Spamalot. Aku Hirviniemi (vas.), Juha Hostikka, Annina Rubinstein, Lauri Ketonen, Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Aku Hirviniemi (vas.), Juha Hostikka, Annina Rubinstein, Lauri Ketonen, Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson ja Pihla Pohjolainen.

Spamalot. Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen.

Spamalot. Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen.

Spamalot. Aku Hirviniemi (vas.), Jyri Numminen, Lauri Ketonen, Juha Hostikka, Henrik Hammarberg, Olli Rahkonen ja Ville Orttenvuori.

Spamalot. Aku Hirviniemi (vas.), Jyri Numminen, Lauri Ketonen, Juha Hostikka, Henrik Hammarberg, Olli Rahkonen ja Ville Orttenvuori.

Spamalot.

Spamalot.

Kuvat Jukka Kontkanen

Törnävänsaaren upein

polku

Elämyspolku

Tervetuloa Spamalot-polulle! Seuratkaa kukkaviirejä niin löydätte perille.

1. Hotelli Sorsanpesän terassi

Tästä alkaa (tai tähän päättyy) uljas matkanne kohti Spamalot-linnaa!

2. Valloittamaton vuori

Ken tämän vuoren päälle kiipeää, ei Spamalotiin ajallaan ennätä. Jatkakaa matkaa, ritarit!

3. Tie, jota pitkin urhea Sir Robin livisti karkuun

Lue QR-koodi puhelimellasi ja katso kuinka kävi!

4. Järvenneitoja

Näiden kahden kiven luona järvenneidot ottavat yleensä aurinkoa. Jos et näe järvenneitoja, he luultavasti ovat parhaillaan sukeltelemassa.

5. Suurten taistelujen kenttä

Ammoisina aikoina tällä kentällä käytiin suuria taisteluita. Jos ritarikunnallanne on miekat mukana, voitte ottaa pienen miekkataistelun.

6. Kuningas Arthurin kesähuvila

Täällä kuningas Arthur lekottelee kesäisin. Kesähuvilan yhteyteen on perustettu myös Etelä-Pohjanmaan museo, josta löytyy kaikenlaisia vanhoja tavaroita.

7. Levähdyspaikka kuninkaan huvilan ihailijoille

Jos ritarikuntanne kaipaa lepohetken, nämä istuimet sopivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Samalla voitte ihailla kuninkaallista puutarhaa ja tiirailla, onko kuningas paikalla.

8. Metsän suurin puu

Ni-ritarien metsästä kuljetettu suuri puu, leikattu sillillä. Joen toisella puolella on joku tönö.

9. Provinssi-norsu

Tämä norsu vartioi Törnävänsaarta ja koko Camelotia. On huhuttu, että norsu herää eloon aina Provinssikaudella. No, onneksi ollaan menossa keskiajalle.

10. Vaikuttava vesiputous

Seinäjoen valtakunnan ainoa oikea vesiputous.

11. Spaviljonki

Ritari-paketin tai VIP-lipun hankkineet nauttivat täällä väliajalla kahvia, teetä sekä suolaisia ja makeita herkkuja. Spaviljongin pyöreä muoto on tietysti saanut inspiraatiota ritarien pöydästä.

12. Kesäkahvila + lippumyymälä + WC

Tähän pisteeseen voitte lopettaa tai aloittaa matkanne. Lippumyymälä palvelee aina tunnin ennen esitystä. Samalla voi nauttia virvokkeita ja muita kahvilatuotteita.

13. Spamalot

Linna odottaa joukkojanne saapuvaksi, tervetuloa! Kuningas Arthur ja Pyöreän pöydän ritarit ovat valmiita aloittamaan Graalin maljan etsinnän. Tarkistakaa katsomo ja paikka lipustanne ja etsikää paikkanne. Kohta saa nauraa!

Yhteistyössä

Namitupa Servaali

Kommentit (3)

  Tiina Talvitie sanoo:

  Spamalot ehdottomasti

  Tiina Hietala sanoo:

  MONTY SPYTHON SPAMALOT

  Tiina Hietala sanoo:

  Monthy Spython ehdottomasti

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

Törnävän kesäteatteri

Törnävän kesäteatteri uudestisyntyy tänä kesänä, kun amfiteatterissa nähdään Suomen kantaesityksenä näyttävä broadwaymusikaali, Monty Pythonin Spamalot. Ohjelmassa ovat myös tutut lavatanssit, lastenteatterinäytökset sekä stand up -show.

Lue lisää

Ohjelmistossa

Tulevat tapahtumat

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
24.08.13:00Törnävän kesäteatteriMonty Pythonin SPAMALOTTilaa »
24.08.18:00Törnävän kesäteatteriMonty Pythonin SPAMALOTTilaa »
07.09.18:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
13.09.19:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
14.09.13:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
20.09.19:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
21.09.18:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
27.09.19:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
29.09.15:00VanhaMaria Pere ja Kaj Chydenius: Nurmilintu - tuutulaulukonserttiTilaa »
04.10.19:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
05.10.13:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
05.10.18:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
11.10.19:00VanhaLapualaisoopperaTilaa »
12.10.18:00AlvarUusi KipparikvartettiTilaa »
19.10.18:00AlvarSamuli PutroTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet