fbpx

Astrid Lindgren Akse Pettersson

Ronja, ryövärintytär

Koko perheen fantasiaseikkailu

Ensi-ilta
13.3.2024

Liput
34 €

Näyttämö
Alvar

Hurmaava ja huikean näyttävä fantasiaseikkailu nähdään keväällä 2024 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Lastenkirjailija Astrid Lindgrenin Ronja, ryövärintytär (1981) on koko perheen klassikko, jota lukijat ympäri maailman ovat rakastaneet jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Se kertoo ajattoman tarinan ystävyyden voimasta, rohkeudesta, vapauden kaipuusta ja oman tien löytämisestä.

Myrskyisenä yönä ukkosen riehuessa syntyy Ronja, vuorten ja metsien mahtavimman ryöväriruhtinas Matiaksen tytär. Samaisena yönä salama halkaisee ikivanhan Matiaksenlinnan kahtia ‒ ja linnanpuolikkaiden väliin repeää pohjattoman syvä Helvetinkuilu.

Ronja kasvaa linnan suojissa, mutta koittaa päivä, jolloin hänen on aika lähteä kotilinnan puolikkaasta suureen maailmaan. Se maailma on kaunis ja täynnä seikkailuja: villihevoset kirmaavat niityillä ja maahiset ja pöntihiittiset tanssivat kuutamolla. Mutta se maailma on myös täynnä vaaroja: ajattaria, männiäisiä ja Borkan ryöväreitä, jotka ovat Matiaksen joukkojen pahimpia vihollisia.

Eräänä päivänä Ronja tapaa saman ikäisen Birkin, Borkan pojan, jonka olemassaolosta koko Matiaksen joukko on ollut täysin tietämätön. He ovat asettuneet asumaan Matiaksenlinnan toiseen puolikkaaseen kuilun toiselle puolelle. Ryöväri-isien viha toisiaan kohtaan vain kasvaa uuden naapuruuden myötä, mutta voivatko Ronja ja Birk löytää ystävät toisistaan?

Kun kilpailevien perheiden riita yltyy, lapset joutuvat lopulta pakenemaan linnoitusta ympäröivään metsään, jonne he asettuvat asumaan. Vuodenaikojen vaihtuessa keväästä kohti talvea metsän taika ympäröi Ronjan ja Birkin ja he kohtaavat koko elämän kirjon vastoinkäymisistä huumaavan vapauteen. Kaipuu kotiin on kuitenkin kova ja myös vanhemmat ikävöivät lapsiaan. Lopulta keskenään riitelevät suvut joutuvat valitsemaan rakkauden ja vihan välillä.

Ikäsuositus 7+

Tekijät

Ronja Kaisla Ollila Birk Jussi Lukács
Matias Jukka Puronlahti Loviisa Natalil Lintala Kalju-Pietu Timo Luoma Rontti Jussi Jätinvuori Pikku-Plootu Jani Johansson Matiaksen ryövärit Esa Ahonen, Sanni Lehto Mia Vuorela Borka Esa Ahonen Undis Mia Vuorela Männiäiset Sanni Lehto, Jani Johansson, Natalil Lintala Maahiset Sanni Lehto, Mia Vuorela, Jani Johansson Kakkiaiset Jani Johansson, Mia Vuorela, Natalil Lintala Ajattara Sanni Lehto Kettu Sanni Lehto Kertoja Jussi Jätinvuori, Jani Johansson

Kirjailija Astrid Lindgren Näyttämösovitus Akse Pettersson Ohjaus Pauliina Salonius Koreografia Jyri Numminen Lavastussuunnittelu Juho Lindström Pukusuunnittelu Leena Rintala Valosuunnittelu Hannu Raja-aho Äänisuunnittelu ja musiikki Sami Lust ja Riku Metsä-Ketelä  Naamiointi Johanna Uusitontti

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy 

Kuvitus © Design Ilon Wikland Ab

Astrid Lindgren Company

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Seuraavat esitykset

PvmEsitysNäyttämö
22.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
23.09.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
29.09.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
30.09.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
06.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
07.10.2023 klo 1800 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
12.10.2023 klo 1815 Kekkosen Tytär, teosesittely Elissa-katsomo Osta liput
13.10.2023 klo 1900 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput
14.10.2023 klo 1300 NIIN KUIN TAIVAASSA Alvar-sali Osta liput

Katso aikataulut