fbpx

Florian Zeller

Poika

Le fils

Ensi-ilta
helmikuu 22

Liput
31 €

Näyttämö
Elissa

Poika-näytelmän ensi-ilta siirtyy tammikuun lopulta helmikuun alkuun. Vahvistamme uuden ensi-illan viikolla 3.

Florian Zellerin Poika on moderni tragedia perheestä.

Nuori Niko ei ole vanhempiensa avioeron jälkeen oma itsensä. Mikään ei kiinnosta, opinnot kaikkein vähiten. Vanhemmilleen hän ei kuitenkaan halua kertoa totuutta – ja vaikeaa se olisikin, kun ei itsekään ymmärrä, miksi elämä ahdistaa. Ehkä muutto äidin luota isän luo ratkaisee ongelmat. Olisiko se uusi alku?

Florian Zellerin Poika on koskettava tarina perheestä ja sen hajoamisesta, rakkaudesta, uusista aluista ja lopullisista päätöksistä.

Näytelmä tarjoaa mahdollisuuden katsoa uudesta näkökulmasta ongelmallisia elämäntilanteita, joihin lähimmäinen – tai itse – saattaa joutua. 

Ranskalainen Zeller (1979) on yksi aikamme arvostetuimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen palkittuja näytelmiään on esitetty useissa maissa ja tuoreimpana niistä on filmatisoitu Zellerin itsensä ohjauksena Isä (Le père, The Father).

Vuonna 2018 valmistunut Poika (Le fils) päättää Zellerin perhetrilogian, jonka ensimmäinen itsenäinen osa on vuonna 2010 kirjoitettu La mère, The Mother.

Teosesittely

tallennetaan teatterilla maanantaina 24.2.2022 ja video tilaisuudesta julkaistaan yleisölle helmikuun alussa. 

Poika-näytelmästä kertoo ja haastateltavana on ohjaaja Juha Siltanen. Asiantuntijapuheenvuoron pitää FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n toiminnanjohtaja Marjo Takkunen

Kiitämme mielenkiinnostanne ja pahoittelemme, että tilaisuuteen ei ole mahdollista osallistua paikan päällä. 

Lue lisää

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tekijät

Petri Jani Johansson Niko Konsta Laakso Anne Mari Pöytälaakso Sofia Heidi Ajanto Lääkäri Liisu Aurasmaa Hoitaja Jukka-Pekka Ahinko 

Käsikirjoitus Florian Zeller Suomennos Reita Lounatvuori Ohjaus Juha Siltanen Lavastussuunnittelu Jyrki Pylväs Pukusuunnittelu Leena Rintala Äänisuunnittelu Riku Metsä-Ketelä Valosuunnittelu Hannu Raja-aho Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Petriina Suomela 

Oikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

YhteistyössäFinFami

Teatterin verkkolehti

Lue lisää näytelmästä

Poika