fbpx

Mies miehelle

Suomen Smith & Jones

Vierailu
15.11.2022

Liput
38 €

Näyttämö
Alvar

Kesto sis. väliajan
1 h 30 min

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat 1980-luvun brittiklassikon suomeksi ensimmäistä kertaa näyttämölle.

Mies miehelle on Lavikaisen ja Karpin kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille, Lunta tupaan TV-sarjan Mel Smithille ja Griff Rhys Jonesille. 

Esitys on koostettu Smithin ja Rhys Jonesin legendaarisista ”Head to head” -keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982-1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones (Lunta tupaan). Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.

Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

Alas Smith and Jones tuli tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut aiheineen ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ja nyt, 40 vuotta myöhemmin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. 

Kunnianosoituksena mestareille… on aika puhua kuin Mies miehelle!
– Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

Kielletty alle 15-vuotiailta.

Tekijät

Näyttämöllä Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

Ikäraja 15 vuotta

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.