fbpx

Erja Lyytinen & Friends

Blue Christmas 2021

Konsertti
16.12.2021

Liput
42,50 €

Näyttämö
Alvar

Kesto sis. väliajan
n. 2 h

Ikimuistoinen konserttielämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas on laulaja-kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka on vakiintunut jokavuotiseksi konserttiperinteeksi bluesista joulunaikaan nauttiville kuulijoille. Tänä vuonna Lyytisen kera lavalla nähdään laulaja-basisti-tyylitaituri Aija Puurtinen ja huippuluokan kitaristitaituri Ben Granfelt.

Kaksituntisessa konsertissa kuullaan Lyytisen ja solistivieraiden yhdessä ja erikseen esittäminä illan tähtien omia suosikkikappaleita vuosien varrelta, rokkaavia joulunsäveliä sekä tunnelmallisia  lauluja – monipuolinen kattaus bluesia, rock’n’rollia ja ikivihreitä sävelmiä.

Suomen blueskuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana saavuttanut suomibluesin historiassa enemmän kuin kukaan muu. Kansainvälisesti palkittu kitaristi on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle. Lyytinen pääsi myös Santanan kutsumana tämän yhtyeen kanssa esiintymään 20 000 ihmisen eteen Helsingin Kaisaniemessä kesällä 2018. Vauhti on vain kiihtynyt, kun Lyytinen on kiertänyt ympäri maailmaa esiintyen mm. ”Blues Brother” Dan Aykroydin kanssa Toronton Jazz Festivaaleilla. Lyytisen viimeisin julkaisu Lockdown Live on historiallinen taltiointi, joka äänitettiin koronarajoitusten aikaan keväällä 2020. Lyytinen yhdistää soitossaan modernia ja vanhaa bluesia sekä progressiivisia sävyjä mielenkiintoiseksi yhdistelmäksi ja onkin kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan, josta kertovat European Blues Awards Paras Kitaristi 2017 -tunnustus sekä sijoittuminen 2. sijalle Total Guitar -lehden lukijaäänestyksessä 10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt.

Laulaja-basisti Aija Puurtinen aloitti uransa blues-yhtyeessä Honey B & T-Bones. Yli neljä vuosikymmentä musiikin parissa on tehnyt musiikin tohtoriksikin valmistuneesta Puurtisesta monipuolisen taiturin. Persoonallinen ilmaisu sekä tyyli on ollut Puurtisen tavaramerkki ja hän onkin toiminut säveltäjänä, levytuottajana ja vieraillut laulajana eri levytyssessioissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kokoonpanojen kanssa kuten Tuomari Nurmio & Hunajaluut, Riku Niemi Orchestra ja Värttinä. Lavaesiintyjinä Puurtinen on mystisen vaikuttava ja taikookin äänellään uskomattomia efektejä. 

Ben Granfelt on suomalainen rock-kitaristi, jonka tyylikäs ja melodinen soitto on vienyt hänet maailmanluokan bändien, muiden muassa Leningrad Cowboysin ja yhdysvaltalaisen Wishbone Ash riveihin. Vuosikymmenten ulkomaan keikkojen kokemus on tehnyt Granfeltista yhden arvostetuimmista rock-kitaristeista. Viime vuosina Ben on keikkaillut sekä Suomessa että ulkomailla mm. Los Bastardos Finlandeses -yhtyeen ja Ben Granfelt Bandin kanssa. Granfeltin monipuolisuus ja musikaalisuus on kuultavissa parhaiten hänen omissa sävellyksissään ja uusin albumi tältä tuotteliaalta kitaristilta on julkaistu tänä syksynä 2021.

Suomen bluesministeri, kitaristi Esa Kuloniemi on kiinnostavan ja värikkään musiikkitaustansa lisäksi tullut tunnetuksi muun muassa Honey B and the T-Bones -yhtyeestä, jonka kanssa hän on aikanaan keikkaillut ahkerasti myös ulkomailla. Pitkän linjan musiikkitoimittajana ja bluestietäjänä tunnettu Kuloniemi on yksi Suomen kovimpia blues-vaikuttajia.

Tekijät

Lavalla mm. Erja Lyytinen, Aija Puurinen ja Hasse Walli

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
To 02.12.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 03.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 04.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 04.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
To 09.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
Pe 10.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 11.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
La 11.12.18:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Su 12.12.12:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Su 12.12.16:00AlvarMiloff Tanssiopisto esittää: TuhkimoTilaa »
Ke 15.12.19:00AlvarAnssi Kela: Mun täytyy kävellä näinTilaa »
To 16.12.19:00AlvarERJA LYYTINEN & FRIENDS: BLUE CHRISTMAS 2021Tilaa »
Pe 17.12.19:00AlvarHiirenloukkuTilaa »
La 18.12.13:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »
Pe 07.01.19:00AlvarTämä on ryöstö! - komedia pankkiryöstöstäTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet