fbpx

Tiedotteet

H-hetki lähestyy: Vampyyri puree Seinäjoella

30.8.2011

Vampyyrien tanssi on aikuisten intohimoinen ja hauska satu, jonka näkee vain Seinäjoella.

Ohjaaja Olli-Matti Oinonen on tyytyväisellä mielellä. Dance of the Vampires –musikaalin pohjoismaiseen kantaesitykseen on reilu viikko aikaa.
– Työtä on vielä edessä, mutta kaikki järjestyy. Teos valmistuu ensi-iltaan kiihtyvällä pulssilla ja veret kohisten.
Kohisten totisesti, sillä Oinosen mukaan veri on musikaalin sytyke, energia ja käyttövoima.
Läpisävelletyssä musikaalissa piisaa palasia ohjaajan rakentaa. Lavalla on yhtäaikaisesti peräti nelisenkymmentä esiintyjää orkesteri mukaan lukien.
– Musiikin, laulajien ja tanssijoiden yhteensovittamisessa on riittänyt haastetta, Oinonen myöntää.

Pääkalloja ja valkosipuleita

Vampyyrien tanssi on iso panostus maakunnalliselta teatterilta. Jo pelkästään materialtaan.
Yhdeksää solistia sekä pariakymmentä kuorolaista ja tanssijaa varten Seinäjoen kaupunginteatterin ompelimossa on ommeltu sata pukua, kampaamossa solmittu kuutisenkymmentä peruukkia ja tarpeistossa muotoiltu parikymmentä naamiota sekä irtokynsiä.
Goottihenkisen mahtipontista ylöspanoa varten on veistetty reilut sata pääkalloa, hitsattu kolmisenkymmentä kookasta kynttelikköä, veistetty toistakymmentä sarkofagia ja kieputeltu puolentoistasataa jääpuikkoa. Pelkästään valkosipulilettejä on letitetty kymmeniä metrejä. Yksittäisiä kynsilaukkoja on pukujen ja lavastuksen somisteena useampi sata. Eikä unohdeta vampyyrihampaita. Proteeseja on valmistettu liki kolmetkymmenet.
Mutta mitä vampyyrit hampaillaan meille viestittävät? Onko teoksella sanomaa?
– Totta kai, puraisulla on tarkoituksena! Rakkaus ja intohimo voivat uinua vuosisatoja, mutta kun ne löytävät tarkoituksensa ja kohteensa, niitä ei pitele mikään ei edes ihmismieli eikä kadonneiden sielujen armeija, Oinonen runoilee.

Musikaali esittelee huikeita hahmoja

Vampyyrikreivi von Krolock (Jyri Lahtinen) on esityksen karismaattinen keulakuva herttainen Sarah (Raili Raitala) rinnallaan. Musikaali tarjoilee useita valloittavia ja yllätyksellisiä rooleja. Esa Ahosen esittämä professori ja tämän tutkimusapulaista esittävä Ville Salonen ovat hahmoja, jotka tulee valloittamaan sydämiä. Hekumallinen on myös Jouko Enkelnotkon Herbert. Heikki Vainionpääja Leena Rousti esiintyvät majatalon rempseänä isäntäpariskuntana, viehkeäAnne Vihelä on heidän palvelustyttönsä. Antti Railio on salamyhkäinen Koukol.

Musikaalin koreografia on Harri Kuorelahden, lavastus Marjatta Kuivaston ja pukusuunnittelu Leena Rintalan. Maskeeraukset ja kampaukset on suunnitellut Kaija Ilomäki. Äänisuunnittelija on Petteri Karri ja valosuunnittelija Hannu Raja-aho. Kapellimestari on Timo Ristilä. Käsikirjoituksen ja libreton on suomentanut filosofian maisteri Marika Hakola. Musikaali perustuu Roman Polanskin elokuvaan Vampyyrintappajat (The Fearless Vampire Killers, 1967). Sen on käsikirjoittanut Michael Kunze ja säveltänyt Jim Steinman.

Pohjoismainen kantaesitys Alvar-näyttämöllä 10. syyskuuta.

Lisää kommenttisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Teatterin verkkolehti