fbpx

Tiedotteet

Rajoitukset jatkuvat, Humisevan harjun ensi-ilta siirtyy

14.1.2021

Seinäjoen kaupunginteatteri siirtää Humisevan harjun ensi-iltaa ja joutuu perumaan tammikuun esitykset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviranomaisen jatkettua yli kymmenen hengen kokoontumiskieltoa kolmella viikolla.

Avi ilmoitti torstaina 14.1.2021 jatkavansa koronarajoitustoimia myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Rajoitukset jatkuvat maanantaihin 8.2.2021 saakka ja täten Seinäjoen kaupunginteatterin vuoden 2021 ensimmäinen esitys on 11. helmikuuta Humisevan harjun ensi-ilta. Näytelmän esitykset jatkuvat toukokuun puoliväliin saakka.

Tammikuun esitykset peruuntuvat kokonaan. Evita-musikaali palaa suurelle näyttämölle perjantaina 12. helmikuuta, Pelkkänä korvana -komedia puolestaan lauantaina 13. helmikuuta. Rouva C. nähdään Elissa-näyttämöllä niin ikään lauantaina 13. helmikuuta. Samana päivänä ensi-iltansa Verstas-näyttämöllä saa Teatterikaravaanin Supermarsu. Peppi Pitkätossun uusintaensi-ilta on 25. helmikuuta suurella näyttämöllä.

Lippuvarauksia voi muokata joustavasti täyttämällä lomakkeen, joka löytyy täältä

 

Yhteistuotannot palaavat Verstas-näyttämölle, Supermarsu etunenässä

7.1.2021

Seinäjoen kaupunginteatterin moneen muuntautuva Verstasnäyttämö palaa eri tekijöiden areenaksi. Resurssien yhdistämisestä hyötyvät kaikki.

Verstasnäyttämölle nousee vapaan kentän toimijoiden, esittävän taiteen alan oppilaitosten sekä paikallisten yhdistysten ja taiteilijoiden kanssa yhteisesti tuotettuja erimuotoisia esityksiä.

Voimien ja resurssien yhdistämisestä hyötyvät niin katsojat kuin tekijätkin.
– Yhteistuotannot vahvistavat alueellista identiteettiä ja taiteen saavutettavuutta sekä täydentävät teatterin omaa repertuaaria. Yhteistyön tavoitteena on lisätä taiteellisia mahdollisuuksia laajempien taloudellisten resurssien myötä, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius kertoo.

Verstasnäyttämölle on auki jatkuva teoshaku. Yhteistyön muotoja on monia.
– Se voi olla muutakin kuin tilallinen resurssi.  Yhteistyö räätälöidään kunkin tuotannon mukaan, rajaavaa sapluunaa ei ole, Salonius sanoo ja kehottaa tekijöitä ottamaan yhteyttä.

Vuodesta 2009 teatteritilana toimineen Verstaan muuntautuvaan katsomoon sopii normaalioloissa 50-60 katsojaa. Tänä keväänä koronarajoitukset laskevat kapasiteetin 30 katsojaan.

Yhteistyön käynnistää seinäjokelaisen Teatterikaravaanin Supermarsu-musiikkinäytelmän kaksi näytöstä 13. helmikuuta 2021. Paula Norosen Supermarsu lentää Intiaan -kirjaan pohjautuva näytelmä on suunnattu 6–12-vuotiaille lapsille. Rooleissa nähdään Laura Kivimäki, Virpi Aho ja Sami Silén. Näytelmän ohjaa ja sen on dramatisoinut Tero Heinämäki. Teatterikaravaani on Kulttuuriyhdistys KoHon ja Laitakaupungin orkesterin yhteisprojekti.

Lue lisää näytelmästä täältä

Supermarsu

Tiukentuneet rajoitukset peruvat vuoden ensimmäiset näytökset

17.12.2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 17.12.2020 tiukentanut koronarajoituksiaan.

Avi rajoittaa yleisötilaisuuksien osallistujamäärän kymmeneen henkilöön 22.12.2020 – 17.1.2021. Näin ollen Seinäjoen kaupunginteatterin alkuvuoden ensimmäiset esitykset viikoilla 1 ja 2 peruuntuvat.

Evita palaa näyttämölle pe 22.1., Pelkkänä korvana ja Rouva C. lauantaina 23.1.2021. 

Aiemmin tässä kuussa alkaneet tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat rauhoittaneet Länsi- ja Sisä-Suomen alueen tartuntatautitilannetta, mutta eivät vielä tarpeeksi. Tämän vuoksi kymmenen hengen rajoitus on tarpeen. Tiukempi rajoitus tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi, todetaan aluehallintoviraston tiedotteessa.

Lomake helpottaa asiointia

Asiakkaamme voivat vaihtaa Seinäjoen kaupunginteatterin nyt peruuntuneisiin alkuvuoden 2021  näytöksiin ostetut liput tuleviin esityksiin tai lahjakorttiin, joka on voimassa vuoden ajan. Täältä löytyy lomake, jonka täyttämällä vaihto sujuu joustavasti.

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä lippumyymälään os. teatteri.myynti@seinajoki.fi tai puh. 010 416 2600 ma-pe kello 10-17. Lippumyymälä Alvar Aallon kadulla on avoinna ma-pe kello 12-17. Myymälä palvelee joulun alla ke 23.12.2020 kello 17 saakka. 

Lippumyymälä palvelee ti 5.1.2021 kello 10 alkaen ensin puhelimitse ja avautuu varsinaisesti ti 12.1.2021 kello 12.

Tähtitaivas tuikkii teatterin ikkunoilla joulun ajan

16.12.2020

Tähtitaivas-näyttely, joulu 2020.

Seinäjokelaislasten Tähtitaivas tuikkii teatterin ikkunoilla joulun ajan ja tarjoaa viehättävän kohteen joulukävelyille.

Kun teatterin valot sammuvat jouluksi, lasten tekemä Tähtitaivas tuo toivoa, rohkeutta ja kauneutta meille kaikille.

Torstaina 17.12.2020 kello 9 Seinäjoen kaupunginteatterin ikkunoilla syttyy varhaiskasvatuksen Tähtitaivas-yhteisötaideteos. Teos on nähtävillä loppiaiseen saakka. 

Omat tähtitaivaat on toteutettu monissa seinäjokelaisissa päiväkodeissa, joiden ikkunoissa ne välkkyvät tällä viikolla. Samalla lasten kanssa on mietitty tähtiajatuksia: Mitä on kauneus, mitä on toivo, mitä on rohkeus,  missä kukin on ollut rohkea ja mitä kukin toivoo. Ennen kaikkea Tähtitaivas-viikko muistuttaa siitä, että jokainen ihminen on tähti omassa elämässään, ollen samalla tähti toiselle ihmiselle.

Tähtitaivas-projekti on osa Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä saaman valtionavustuksen käytännön toteutusta. Avustuksen mahdollistamana tehty toiminta tukee lakisääteisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaista lapsen oppimista ja hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin ja on osa Seinäjoen kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Tähtitaivas kuuluu meille kaikille, se on meidän jokaisen.

Yhteistyössä Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatus, kulttuuripalvelut ja kaupunginteatteri

Lähde: Seinäjoen kulttuuripalvelujen tiedote

Vaikka koetteli, koronavuosi korosti teatterin merkitystä

16.12.2020

Poikkeuksellinen vuosi ja keskeytyneet esityskaudet koettelivat myös Seinäjoen kaupunginteatteria. Kaikesta huolimatta päällimmäisenä on kiitollisuus.

Koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi asetetut rajoitustoimet tekivät teatterivuodesta 2020 historiallisen. Niin kevään kuin syksynkin näytöskaudet keskeytyivät ennen aikojaan täyssulkuun.

Keskeytyneen kevät- ja peruuntuneen kesäkauden jälkeen syksyn turvallisuuteen panostettiin Seinäjoen kaupunginteatterissa merkittävästi heti näytöskauden alussa. Teatterin tilat käsiteltiin nanoksi-valokatalyysilla, siivousta tehostettiin, yleisöä ja henkilökuntaa koskevia turvaohjeita tarkennettiin ja myynnissä oli vain puolet katsomopaikoista.
– Onnistuimme rakentamaan yhdessä katsojien kanssa turvallisen teatterin, jonne yleisö on uskaltanut tulla. Koemme kiitollisuutta siitä, että esitystoiminta pääsi jatkumaan näinkin pitkään, joulukuun alkuun saakka, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius ja väliaikainen toimitusjohtaja Milla Hautala sanovat.

Näytösten täyttöprosentit
ilahduttavat

Kaikki vaikutti normaalilta vielä tammikuussa 2020, jolloin Komisario Palmun erehdys sai ensi-iltansa. Maailma ehti kuitenkin muuttua ennen Peppi Pitkätossun maaliskuussa koettanutta ensi-iltaa ja esityksen tiedettiin jo etukäteen jäävän näytelmän ainoaksi kevätkaudella 2020.

Kevätkaudella saatiin käynnistettyä Evitan harjoitukset ja syyskausi saikin upean musikaaliavauksen suurella näyttämöllä. Evita ehdittiin esittää syyskaudella 28 kertaa ja sen näki 5 414 katsojaa.

Muut näytelmät Pelkkänä korvana, Rouva C., Komisario Palmun erehdys, Näytelmä joka mene pieleen, Syyssonaatti ja Peppi Pitkätossu keräsivät yhteensä 10 668 katsojaa.

Vuoden vierailuesityksiä olivat Ihan Seelana, Saikkua, kiitos!, Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa, Niko Kivelän Parhaat paikat, Ali Jahangirin Ali ihmemaassa, Mika Eirtovaara Live ja Pate Mustajärven Teatterin kummitus.

Kaikkiaan poikkeusvuonna 2020 Seinäjoen kaupunginteatterin omat ja vierailuesitykset keräsivät 17 335 katsojaa. Yhteensä teatterin kaikki tilaisuudet keräsivät 23 238 vierasta. Päättyvän teatterivuoden 92 esityksen määrä eroaa huomattavasti edellisvuoden 226 esityksestä.
– Positiivisinta tässä vuodessa olivat näytösten täyttöprosentit, jotka kohoavat yhteenlaskettuna peräti 73:een, Hautala laskee.

Teatteri on
täyttänyt tehtävänsä

Vaikka tilanne on paikoin ollut haastava ja henkilökuntaa lomautettiin kesällä säästöjen saamiseksi, teatterissa ei lannistuttu.
– Tuntuu, että teatterin merkitys on vain kasvanut. Olemme onnistuneet tarjoamaan katsojien arkeen elämyksiä ja muuta ajateltavaa. Se tehtävä on kaikesta huolimatta hyvin täytetty ja vakavasta tilanteesta selvitty. Tekemisen riemu ja esittämisen ilo on ollut tekijöiden puolella suurta. Tilanne on saanut kaikki puhaltamaan yhteen hiileen entistä vahvemmin, Salonius sanoo.

Katse keväässä
ja kesässä 2021

Kevätkaudella 2021 ensimmäisenä ensi-iltansa, 6. helmikuuta, saa Emily Brontën klassikko Humiseva harju, joka on taiteellisen johtajan, Pauliina Saloniuksen ensiohjaus Seinäjoen kaupunginteatteriin. Sitä ennen näyttämöillä jatkavat Evita, Pelkkänä korvana ja Rouva C. Myös Peppi Pitkätossu tekee paluun helmikuussa 2021 suurelle näyttämölle.

Törnävän kesäteatterissa saa heinäkuussa 2021 Suomen kantaesityksensä Something Rotten! -musikaalikomedia. Sen rooleissa nähdään Christoffer Strandberg, Jani Karvinen, Antti LJ Pääkkönen, Irina Vartia, Reeta Vestman sekä uutena kiinnityksenä Marko Maunuksela

Ensemblessa esiintyvät koreografi Jyri NumminenHenrik Hammarberg, Elina Haikka, Katriina Sinisalo, Pyry Smolander ja Julius Martikainen

Alkuperäisteos on Karey Kirkpatrickin ja John O’Farrellin, musiikki ja englanninkielisest lyriikat ovat Wayne Kirkpatrickin ja Karey Kirkpatrickin. Musikaalikomedian on suomentanut Mikko Koivusalo ja sen ohjaa Pekka Laasonen. Musiikin tuottaa Pekka Siistonen, lavastuksen suunnittelee Jani Uljas, puvut Riikka Aurasmaa ja kampaukset ja maskeerauksen Petriina Suomela. 

Seinäjoen kaupunginteatterin kevään ja kesän näytöksiin voi ostaa joustolipun, joka on kerran vaihdettavissa veloituksetta toiseen näytösajankohtaan. 

Evita. Keskellä Helena Rängman.

Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaali on koskettanut katsojia ja kerännyt ihastunutta palautetta. Evitan roolin näyttelee Helena Rängman. Evita palaa suurelle näyttämölle perjantaina 22. tammikuuta 2021. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri 

Pelkkänä korvana. Maiju-Riina Huttunen (vas.), Jussi Jätinvuori, Jani Johansson ja Mia Vuorela.

Pelkkänä korvana -komedia lämmittää sydäntä ja avartaa mieltä. Siinä esiintyvät mm. Mia Vuorela (oik.), Jani Johansson, Jussi Jätinvuori ja Maiju-Riina Huttunen. Komedia palaa suurelle näyttämölle lauanantaina 23. tammikuuta 2021. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri 

Rouva C. Heidi Ajanto ja Henna Sormunen.

Rouva C. on fiktiivinen kuvaus nuoresta Minna Canthista. Minnaa näyttelee Heidi Ajanto (vas.) ja hänen ystäväänsä Henna Sormunen. Rouva C. palaa Elissa-studioon lauantaina 23. tammikuuta 2021. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Peppi Pitkätossu. Mari Pöytälaakso (vas.), Jani Johansson, Henna Sormunen ja edessä Mia Vuorela.

Keväällä 2020 ensi-iltansa ehti saada Peppi Pitkätossu, jonka uusintaensi-ilta nähdään suurella näyttämöllä 25. helmikuuta 2021. Pepin roolissa Henna Sormunen. Kuvassa myös Mari Pöytälaakso (vas.), Jani Johansson ja edessä Mia Vuorela. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Humiseva harju. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen.

Humiseva harju on kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta, 6. helmikuuta 2021. Cathyn roolissa nähdään Heidi Ajanto ja Heathcliffinä Jussi Jätinvuori. Tragedian ohjaa taiteellinen johtajamme Pauliina Salonius. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard, Seinäjoen kaupunginteatteri

Something Rotten! – jotain mätää -musikaalikomedia saa Suomen kantaesityksensä Törnävän kesäteatterissa 10. heinäkuuta 2021. Rooleissa nähdään muun muassa Marko Maunuksela (vas.), Irina Vartia, Jani Karvinen, Christoffer Strandberg, Antti LJ Pääkkönen ja Reeta Vestman. Kuva: Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Komisario Palmun erehdys. Jani Johansson (vas.), Esa Ahonen, Eino Heiskanen, Henna Sormunen ja Ville Orttenvuori.

Komisario Palmun erehdys sai ensi-iltansa tammikuussa 2020 suurella näyttämöllä. Sen rooleissa nähtiin muun muassa Jani Johansson (vas.), Esa Ahonen, Eino Heiskanen, Henna Sormunen ja Ville Orttenvuori. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Syyssonaatti. Mari Pöytälaakso (vas.), Sari Jokelin ja Esa Ahonen.

Syksyltä kevätohjelmistossa 2020 jatkanut Syssonaatti oli pitkäaikaisen näyttelijämme Sari Jokelinin (kesk.) jäähyväisnäytelmä Seinäjoen kaupunginteatterissa, vasemmalla Mari Pöytälaakso ja oikealla Esa Ahonen. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Näytelmä joka menee pieleen. Jani Johansson (vas.), Heikki Vainionpää, Mia Vuorela, Pihla Pohjolainen ja Pekka Hänninen.

Näytelmä joka menee pieleen -komedia jatkoi kevätkaudella 2020 suurella näyttämöllä. Rooleissa muun muassa Jani Johansson (vas.), Heikki Vainionpää, Mia Vuorela, Pekka Hänninen ja Pihla Pohjolainen. Kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Tuoreimmat otsikot

Tulevat tapahtumat

Teatteriliput yli kahden hengen seurueille myydään poikkeusaikana ainoastaan teatterin lippumyymälästä. Samassa taloudessa asuvat tai päivittäin toistensa kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat ostaa vierekkäiset paikat.

PvmKloNäyttämöNäytösLiput
To 11.02.19:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
Pe 12.02.19:00AlvarEVITATilaa »
La 13.02.12:00VerstasSupermarsu - musiikkinäytelmäTilaa »
La 13.02.13:00AlvarPelkkänä korvana eli UlkomaalainenTilaa »
La 13.02.13:15ElissaRouva C.Tilaa »
La 13.02.16:00VerstasSupermarsu - musiikkinäytelmäTilaa »
La 13.02.18:00AlvarPelkkänä korvana eli UlkomaalainenTilaa »
La 13.02.18:15ElissaRouva C.Tilaa »
To 18.02.19:00AlvarEVITATilaa »
Pe 19.02.19:00AlvarPelkkänä korvana eli UlkomaalainenTilaa »
Pe 19.02.19:15ElissaRouva C.Tilaa »
La 20.02.13:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
La 20.02.18:00AlvarHumiseva harjuTilaa »
To 25.02.18:00AlvarPeppi PitkätossuTilaa »
Pe 26.02.19:00AlvarPelkkänä korvana eli UlkomaalainenTilaa »

Katso aikataulut

Tiedotteet